Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Akpom nätade när reserverna kryssade mot Leyton Orient.

Arsenal XI kryssade mot Orient

tis 30 jul 2013 kl 23:17

Arsenals reserver spelade igår sin andra försäsongsmatch. Leyton Orient stod för motståndet på Matchroom Stadium och det skulle visa sig bli en händelserik match som slutade 4-4.

Efter nästan ett två veckors långt matchuppehåll för Arsenals reserver var det igår dags för match igen då man reste till Leyton för match mot Orients A-lag. Steve Gatting kunde anväda sig av ett betydligt starkare lag i denna match än i den tidigare mot Borehamwood då flera utav de etablerade spelarna var med på Asienturnén. Kristoffer Olsson, Thomas Eisfeld, Chuks Aneke och Chuba Akpom deltog i tisdagens match efter att ha återvänt till London i helgen.

Trots ett namnstarkare Arsenal skulle Leyton Orient till en början visa sig starkare och redan efter fem minuters spel hade hemmalaget hunnit med att göra både sitt första och andra ledningsmål för matchen. Det första målet kom på hörna då Scott Cuthbert nådde högst och ostört kunde trycka in 1-0.  2-0 var en kopia utav det första målet och kom bara sextio sekunder senare genom Kevin Lisbie. I det här läget märktes det att det var ett seniorlag mot ett ungdomslag men Arsenals yngre grabbar skulle replikera snabbt.

Thomas Eisfeld och Nico Yennaris kombinerade väl med varandra innan man hittade Wellington Silva i en fin yta framför mål. Han öppnade upp sin kropp och placerade in ett lågt skott vid den bortre stolpen. Efter det fortsatte Arsenal att trumma på framåt men ofta saknades skärpan i den avgörande passen och samtidigt fick Deyan Iliev briljera i målet de gånger Leyton stack upp och kom till avslut.

Wellington Silva som flera gånger om briljerade med sin teknik på ytterkanten skulle komma att göra sitt andra mål för matchen precis innan paus och därmed var kvitteringen ett faktum. Chuba Akpom stod för ett fint arbete inne i straffområdet innan han spelade snett bakåt till brasilianaren som enkelt kunde sätta bollen i nät från nära håll. Arsenal måste ha haft flera utav sina spelare med ena benet i omklädningsrummet för direkt efter avsparken kontrade hemmalaget genom David Mooney som själv gick på ett avslut som var hårt och gick in bakom Iliev. 3-2 var alltså ställningen i paus.

Den andra halvleken inleddes på ett liknande sätt som den första startades på och redan efter fem minuter skulle det första målet komma. Tyvärr så var det även denna gång hemmalaget som stod för det och det gjordes av provspelande, Johnny Gorman. 4-2 och jobbig uppförsbacke för Steve Gattings unga lag men precis som i den första halvleken svarade man snabbt med en reducering. Chuba Akpom satte bollen mellan Orient-keepern efter att Chuks Aneke stått för en genial passning fram till anfallaren. Chuba Akpom har visat klass framför mål på försäsongen och utöver det här målet stod han för hela fyra fullträffar under Asienturnén.

Det var nu mindre än fyrtio minuter kvar av matchen och frågan var om Arsenal återigen skulle orka komma tillbaka? Tiden gick och båda lagen hade bra möjligheter till att göra matchens nästa mål. Denna match som varit så händelserik skulle även få ett värdigt och dramatiskt slut när Arsenal kvitterade till 4-4 med matchens sista spark. Efter ett försvarsmisstag av hemmaspelarna tog Daniel Boateng tillfället och kunde sätta bollen i ett öppet mål vilket fick de 860 tillresta Arsenal-supportrarna att gå bananas. Fantastiskt!

Detta var en bra erfarenhet för de unga spelarna i Arsenal XI och förhoppningsvis väntar något liknande på lördag då man reser till Luton för att avrunda sin försäsong.

Leyton Orient-Arsenal XI 4-4

Mål: 1-0 Cuthbert (4), 2-0 Lisbie (5), 2-1 Wellington Silva (11), 2-2 Wellington Silva (41), 3-2 Mooney (43), 4-2 Gorman (50), 4-3 Akpom (53), 4-4 Boateng (90).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev (63) - Tafari Moore, Daniel Boateng, Isaac Hayden, Leander Siemann - Kristoffer Olsson, Nico Yennaris, Chuks Aneke - Thomas Eisfeld, Chuba Akpom (76), Wellington Silva (68).

Avbytare: Austin Lipman (76), Josh Vickers (63), Daniel Crowley, Glen Kamara, Anthony Jeffrey (68), Tom Dallison.