Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wright fattar inte varför Suarez skulle gå till Arsenal.

Wright: "Suarez borde nobba Arsenal"

sön 4 aug 2013 kl 12:08

Arsenal-legendaren Ian Wright gav sig i veckan in i ”Suarez-gate” då han berättade att han inte förstod varför Suarez skulle vilja gå till i Arsenal. Wright tycker Suarez borde nobba Arsenal.

Ian Wright spelade i Arsenal mellan åren 1992-1998 och han blev känd som en riktig målmaskin då han gjorde 185 mål på 288 matcher. När omröstningen av Arsenal 50:e bästa spelare genom tiderna skulle röstas fram hamnade Wright på fjärdeplats före legendarer såsom Patrick Vieria, Robert Pires och Charlie George.
Efter att Wright lade fotbollskarriären på hyllan har han främst jobbat med TV och har under senaste tiden främst setts i BBC Sport. Han har under åren kommit med en hel del kontroversiella uttalande som fått Arsenal-supportrar att börja misskreditera sin forne hjälte.

Senaste i raden av kontroversiella uttalande kom i BBC Sport när Wright gavs sig in i ”Suarez-gate”. Han menade att Suarez är en forward av världsklass som borde spela i Real Madrid eller Barcelona om det nu inte vore för det ”bagage” han bär med sig. Detta bagage som Wright menade Arsenal borde använda till sin fördel för att få en spelare av denna kaliber som annars vore utanför deras räckvidd.
Wright sa även att han inte förstod att Suarez skull vilja gå till Arsenal som inte vunnit något på väldigt länge och som i dagsläget främst slåss om en fjärdeplats i ligan. Wright menade att Suarez borde nobba Arsenal och stanna i Liverpool en säsong till

Dessa uttalanden skapade frustration bland Arsenal-supportrarna som i vissa fall tyvärr ledde till personangrepp mot Wright på sociala medier. Det är tydligt att supportrarna tar extra illa vid sig när kritiken kommer från en Arsenal-legendar, speciellt i känsliga tider som dessa.