Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen rolig dag för Hayden och ungdomarna i Luton.

Storförlust för Arsenal XI

sön 4 aug 2013 kl 12:04

Arsenal XI gästade igår Kenilworth Road för sommarens sista träningsmatch. Det var Luton som stod för motståndet och matchen skulle visa sig bli en enda lång uppförsbacke, det slutade 7-0.

Trots att gårdagens träningsmatch skulle sluta i misär var det enda Steve Gattings mannar som öppnade bäst och redan efter två minuter hade Isaac Hayden ett skott strax utanför efter fint förspel med Thomas Eisfeld. Tysken hade även han ett avslut i den sjunde minuten men det hade inte Luton-keepern några större problem med. Efter det skulle det sedan börja fallera för Arsenal som för dagen hade ett väldigt ungt reservlag som mer kunde liknas vid U18 förutom ett fåtal spelare som Kristoffer Olsson, Hector Bellerin, Thomas Eisfeld och Nico Yennaris.

Luton skulle göra sitt första mål i den 19:e minuten då Lutons Jack Howell avslutade och Deyan Iliev tvingades släppa en retur som hemmalagets Mark Cullen var först på och kunde trycka in 1-0 i ett öppet mål. Efter endast tio minuter skulle det rassla i nätet bakom Iliev igen och denna gången hade Arsenal-försvaret problem med att rensa en långboll och bollen hamnade återigen hos Cullen som distinkt satte sitt andra mål för dagen.

Det tredje målet för Luton kom tre minuter efter det andra och det kom på straff efter att Shaun Walley blivit nedriven i straffområdet. Han tog själv hand om straffen som han chippade förbi Iliev i målet. Hemmalagets fjärde mål kom på hörna i den 38:e minuten efter att Deyan Iliev innan det stått för en bra räddning på en frispark och tippat bollen över ribban. Jake Howells var först på bollen som sveptes in på hörnan mot den första stolpen och 4-0 var ett faktum. Huvudena på de unga spelarna i Arsenal sjönk allt längre ned och spelmässigt sett märktes det att det var ett seniorlag mot ett ungdomslag.

Luton startade den andra halvleken på samma sätt som man avslutade den första - genom att göra mål. I den 52:a minuten misslyckades Arsenal återigen med att rensa undan en långboll och Howell tog tillfället i akt och lobbade in femman för sitt lag och sitt andra för dagen. Andre Gray gjorde det sedan 6-0 till Luton efter att Howells snott bollen från Yennaris innan han serverade den förstnämnde som avslutade mellan benen på Iliev. Gray skulle även han avsluta denna miserabla eftermiddag för Arsenal genom att spika slutresultatet, 7-0 i den 88:e minuten.

Detta var en hemsk eftermiddag för alla inblandade från Arsenal men efter att spelarna har kommit över förlusten så kommer det ändå vara en match som de lärt sig mycket av och som man brukar säga så måste man misslyckas för att sedan kunna lyckas. Vi får hoppas att detta är fallet då man inleder U21-serien den 13:e augusti hemma mot Manchester United.

Luton Town v Arsenal XI 7-0

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Tafari Moore, Daniel Boateng, Julio Pleguezelo - Nico Yennaris (77), Kristoffer Olsson, Isaac Hayden - Thomas Eisfeld, Wellington Silva (62), Alex Iwobi.

Avbytare: Anthony Jeffrey (62), Josh Vickers, Glen Kamara, Leander Siemann, Tom Dallison, Daniel Crowley (77), Ramy Bensebaini.