Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Poldi är sugen på fler mål.

Inför: Arsenal - Galatasaray

sön 4 aug 2013 kl 12:57

Medan Galatasaray besegrade Porto i sin första match blev det kryss mellan Arsenal och Napoli. Nu väntar det turkiska storlaget för Arsenal och en vinst är ett måste.

Det såg länge ut som om Arsenal skulle förlora sin öppningsmatch i årets upplaga utav Emirates Cup. Spelarna ville dock annat och såg till att vända underläge med 2-0 till 2-2 efter mål av Olivier Giroud (touch av Sagna) och Laurent Koscielny. Spelet var ingenting att hänga i granen, men man får heller inte glömma bort att detta är en träningsturnering fylld av träningsmatcher.
För Galatasaray gick det bättre som slog Porto i gårdagens match med 1-0 efter att Felipe Melo (som var på Arsenals radar för två somrar sedan) slog in matchens enda mål genom en straffspark. Många Arsenal-supportrar har visat missnöje över att Galatasaray bjudits in till Emirates Cup då minnena fortfarande är färska över det stora huliganbråk som ägde rum när lagen möttes i UEFA Cup-finalen år 2000.

Nu väntar en het match som kan bli mycket tät. Arsenal förväntas mixtra om lite i sin startelva, men klubben har gjort sig av med många spelare under sommaren och truppen är inte så stor som väntat. De tre enda mittbackarna som är tillgängliga är Per Mertesacker och Laurent Koscielny - som bägge spelade 90 minuter igår - samt Ignasi Miquel.
Om Arsenal vill vinna sin egen turnering krävs det att man vinner mot Galatasaray samtidigt som Napoli förlorar eller krysser. Napoli kan också vinna samtidigt som Arsenal vinner turneringen, men då kommer målskillnad in i spelet och då krävs det att The Gunners har en bättre sådan.

Matchen startar samma tid som igår - 17.20 - och det är bara att bänka sig framför TVn eller datorn och förhoppningsvis njuta av en vinst. Come on you Gunners!

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Ignasi Miquel, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Gedion Zelalem, Mikel Arteta.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Chuba Akpom, Serge Gnabry.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Nacho Monreal, Theo Walcott.

GALATASARAY

Målvakt: Néstor Muslera Micol.
Försvar: Emmanuel Eboue, Aurélien Chedjou, Dany Nounkeu, Hakan Balta.
Mittfält: Hamit Altintop, Felipe Melo, Selcuk Inan.
Anfall: Nordin Amrabat, Didier Drogba, Wesley Sneijder.
Avbytare: Eray Iscan, Sabri Sarioglu, Semih Kaya, Albert Riera, Engin Baytar, Yekta Kurtulus, Emre Colak, Johan Elmander, Umut Bulut, Kazim Kazim, Ceyhun Gülselam.