Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gnabry matchhjälte för U21-laget.

Gnabry sköt U21 till seger

fre 13 sep 2013 kl 16:13

Arsenal U21 spelade igår sin första hemmamatch för säsongen. West Bromwich stod för motståndet på Emirates Stadium och det skulle sluta med ett klassiskt "One-nil to The Arsenal".

Arsenal U21 har inlett säsongen med två matcher på bortaplan och totalt har man lyckats skrapa ihop fyra poäng. Under torsdagskvällen var det dags för den första hemmamatchen i London när West Brom kom på besök och den här gången valde man att spela på Emirates Stadium. Coach, Steve Gatting hade en stark trupp att tillgå för dagen och totalt gjordes fem förändringar i startelvan mot det lag som besegrade Blackburn på bortaplan för två veckor sedan. Emmanuel Frimpong var en utav de nya som fanns med i startuppställningen.

Arsenal öppnade matchen på ett starkt vis och började direkt skapa bra lägen. Ryo Miyaichi missade öppet mål efter att ha rundat målvakten och Serge Gnabry sköt strax utanför efter en fin soloprestation. Laget var inne i en bra rytm och spelet var på topp. Detta skulle belöna sig i den 34:e matchminuten då det fantastiska ledningsmålet skulle komma. Isaac Hayden svepte in ett fint inlägg som gick mot Gnabry. Trots distans från mål så valde tysken att gå på ett volleyavslut på första tillslaget och det var ett beslut han inte skulle ångra. Han fick en perfekt träff och bollen gick i nät på den bortre delen utav målet. Resultatet stod sig till pausvilan även om båda lagen skapade ett par mindre chanser till ytterligare mål. 

Den andra halvleken inledde Arsenal i samma höga tempo som man startade matchen på. Trots detta skulle det ändå bli West Brom som skapade halvlekens första riktigt farliga läge. Ett skott från gästernas, Aaron Birch styrde på en spelare och friställde Morgan Ferrier men Matthew Macey, som är på lån i Arsenal efter att hans kontrakt med Bristol City gått ut, var snabbt i psoition för att blockera skottet.

Målskytten, Serge Gnabry byttes ut efter timmen var spelad och ersattes då utav Ainsley Maitland-Niles som direkt fick chansen att uttöka ledningen i matchen. Kristoffer Olsson, som för dagen hade fått äran att bära kaptensbindeln serverade engelsmannen med en fin passning ut till höger i straffområdet men hans avslut var inte av samma klass och kunde enkelt plockas utav WBA-keepern. Gästerna från Birmingham skapade ett antal chanser under resten av matchen och hade bland annat en nick strax utanför med fem minuter kvar men Arsenal jobbade som ett lag och försvarade sig bra. Steve Gattings lag höll ut och kunde räkna in tre nya pinnar.

Detta innebär att man nu placerar sig på en femte plats i Barclays Premier Reserve League med en match mindre spelad än de flesta andra lagen. Nästa match i den serien är borta mot Fulham torsdagen den 26:e september men innan det väntar en resa till Marseille i nästa vecka och match i UEFA Youth League för många utav spelarna som deltog under torsdagens match. U18 spelar imorgon hemma mot Stoke.

MATCHFAKTA

Arsenal - WBA  1-0.

Mål: 1-0 Serge Gnabry (34)

Emirates Stadium

Publik: 2 651. 

Så spelade Arsenal:

Matthew Macy - Hector Bellerin, Semi Ajayi, Isaac Hayden, Daniel Boateng - Emmanuel Frimpong (75), Kristoffer Olsson (C) - Ryo Miyaichi (62), Thomas Eisfeld, Serge Gnabry (62) - Chuba Akpom.

Avbytare: Glen Kamara (75), Deyan Iliev, Leander Siemann, Alex Iwobi (62), Ainsley Maitland-Niles (62).