Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey, Giroud och Özil ordnade segern i Sunderland.

Reflektioner från Wenger

sön 15 sep 2013 kl 17:14

Arsene Wenger har delat med sig utav sina tankar om matchen mot Sunderland, Özils debut, Olivier Giroud och Aaron Ramsey.

Om matchen:
- Vi hade en fantastisk första halvlek där vi skapade mängder med chanser men endast fick med oss 1-0 till halvtidsvilan. Pausen kom i ett lägligt läge för Sunderland. De kom in i andra halvlek som ett helt nytt lag, vi tappade fysiskt och de gjorde 1-1. Men vi hämtade oss mentalt och gjorde två mål. Sammantaget var det en mycket händelserik match där Sunderland gjorde en mycket stark andra halvlek.

Om straffsituationen:
- Från bänken såg det ut som en straff men jag måste se det igen. Det är en bra bit från min position till straffområdet.

Om Özils debut:
- Han var som laget. Özil hade en enastående första halvlek och tappade fysiskt i andra halvlek. Han var sjuk i torsdags och jag bestämde mig för att spela honom under matchdagen. Mesut hade magsjuka och mådde inte bra. Han tappade lite fysiskt i andra halvlek men hans första halvlek var som sagt enastående. Özil skulle ha varit på bänken om Cazorla varit frisk men på grund utav att han var sjuk så hade jag inget val.

Om Altidores bortdömda mål:
- Det är en av dessa situationer som är kontroversiella eftersom domaren hade blåst i visselpipan innan för frispark. Om det inte hade blivit mål hade människor klagat på att han inte gav frispark. Han kunde lika gärna ha gett frispark till Sagna också eftersom båda höll i varandra, men vi hade lite tur i den situationen. Sagna hade tur som inte blev utvisad, även om jag tyckte mig skymta Koscielny bakom honom. Som sagt, den här typen av situationer kan gå till din fördel eller till förmån för motståndaren.

Om Özils sammarbete till Walcott:
- Han hade ett par möjligheter i första halvleken att sätta honom i djupled, flest i matchen men han kunde inte få dit bollen.

Om Giroud:
- Jag är väldigt nöjd med Girouds insats igår inte bara för att han gjorde mål utan för hans spel överlag. Han har blivit en mycket viktig spelare för oss. Han klev av skadad och det är min oro efter matchen, vi är väldigt tunna på den positionen. Det handlar om ett knäproblem och han är den spelare som skulle vara väldigt svår för oss att ersätta.

Om Ramsey:
- Aaron Ramseys utveckling har varit fantastisk, jämfört med för ett år sedan har han förbättrats mycket. Han är en smart spelare och han har en vilja att hela tiden utvecklas.

Avslutningsvis nämner Wenger lite om Cazorlas skadeproblem:
- Han har ett fotledsproblem. Han kommer att vara borta ett par veckor och jag tror inte kommer spela innan nästa internationella genombrott.