Medlemmar: 8852 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal förbereder sig för Marseille borta.

Inför: Marseille – Arsenal

mån 16 sep 2013 kl 13:15

Champions League sparkar igång och för Arsenal är det södra Frankrike och Marseille som gäller när första omgången i vad som har kallats för Dödens Grupp ska spelas.

För 16:e året i rad ställer Arsenal upp ett lag i Champions Leagues gruppspel. Senaste år har det argumenterats för att Arsenal har haft tur med lottningen och ställt mot relativt enkelt motstånd i gruppspelet. Men inte denna gång. Gruppen med Dortmund, Napoli och Olympique de Marseille har fått namnet ”Dödens Grupp” och allt är upplagt för spänning ända fram till sista matchen. Onsdagens motstånd är dock det laget som på pappret kan anses vara det svagaste av de tre som Gunners ska möta borta och hemma. Detta gör matchen extra viktig då sex sammanlagda poäng mot Marseille kan visa sig vara ovärderliga den 11 december då resultaten ska räknas ihop.

Marseille inledde säsongen starkt med tre raka vinster. Efter det förlorade man hemma mot Monaco och fick ett lika resultat mot näst-jumbon Toulouse. Rapporter från de två senaste matcherna berättar om ett Marseille som inlett matcherna bra, för att sedan tappa det i andra halvlek. I den senaste fick de kämpa hårt inledningsvis för att ta sig igenom ett kompakt Toulouseförsvar. När detta inte fungerat tappade man bollinnehavet och släppte in Toulouse i matchen. Man låg under med 1-0 fram till 88:e minuten innan Mendes lyckades peta in kvitteringen.

För Arsenals del är det efter fem raka segrar inte så mycket form, utan främst skador som oroar. Wenger var ute och talade under måndagen om, förutom de redan kända skadorna, att även Giroud var ett osäkert kort efter lördagens match mot Sunderland då han i slutminuterna ådrog en lättare knäskada. Det finns även vissa oklarheter kring nyförvärvet Mesut Özil som föll tillbaka i sjukdom efter sin ligadebut, men Wenger trodde att han skulle vara okej tills på onsdag. Den goda nyheten är att Per Mertesacker är tillbaka i backlinjen efter att ha stått över Sunderland på grund av sjukdom. Wenger sa även att han inte har tänkt så mycket på alternativen om Giroud inte kan spela, men att det självklara valet i så fall skulle vara Walcott. Han avslutar med ett ”Vi får se”.

Laget Arsenal förmodligen ställer på plan är bra och ska kunna vinna den här matchen. Men det gäller för Arsenal att inte åka på några onödiga skador. Speciellt inte på mittfält och i anfall. I försvaret finns Vermaelen, Monreal och Jenkinsson att tillgå på bänken, men längre upp i banan är det väldigt ungt och oerfaret som sätts in utifall det värsta skulle inträffa. Återstår att se om denna vetskap kommer återspeglas på plan? Eller kommer Arsenal slå på alla cylindrar från start för att tidigt gå för seger och sedan säkra upp med extra defensiva krafter i from av Monreal och Vermaelen bara för att inte riskera ytterligare skador på nyckelspelare? Många viktiga frågor i en väldigt viktig match.

COME ON YOU GUNNERS!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Efter Sunderland- matchen kan vi förutom Podolski, Diaby, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Rosicky och Yaya Sanogo även lägga Santi Cazorla till skadelistan. Ett varningens finger lyfts även för Giroud som genomgår tester under tisdagen för att se om han kan spela mot Marseille
Marseille: Ser ut att ha alla spelare tillgängliga.

STATISTIK

  • Arsenal har inte förlorat en ända av sina nio bortamatcher mot franska lag.
  • Marseille har vunnit sju av sina elva hemmamatcher mot engelska lag. Spelat lika en och förlorat tre.
  • Senast lagen möttes var i Champions League 2011/12 då det först blev lika,0-0, på Emirates och sedan en vinst för Arsenal i Marseille efter ett väldigt sent segermål av Aaron Ramsey.

TROLIGA STARTELVOR

Olympique de Marseille

Målvakt: Mandanda
Försvar:Fanni, N'Koulou, Mendes, Morel
Mittfält: Romao, Imbula, Valbuena
Anfall: Thauvin, Gignac, Payet

Arsenal

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna,Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Matthew Flamini, Jack Wilshere.
Anfall: Mesut Özil, Theo Walcott, Olivier Giroud.