Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är överraskad över Ramseys målskytte.

Wenger reflekterar efter Marseille

tor 19 sep 2013 kl 21:56

Arsene Wenger träffade media efter Champions League matchen mot Marsielle. Han berättar bland annat om Ramsey, Marsielle och 10 bortavinster i rad.

Wenger om matchen:
- Marsielle gjorde det bra i första halvlek men vi gjorde inte de stora misstagen där bak och var tålmodiga nog att lyckas vinna. De var mycket hungrigare än vi i första halvlek och var först på varenda boll. De tappade orken lite i andra halvlek och vår kvalitet avgjorde till sist. Det gav oss tre väldigt viktiga poäng.

Om Aaron Ramsey:
- Jag trodde aldrig att han skulle göra så mycket mål som han gjort. Han har verkligen förbättrat sitt passningsspel, sin teknik och sitt spel i boxen. Du har perioder i ditt spel där allt går jättebra och ibland går det mindre bra. För mig är hans kvalitet i spelet viktigast. Efter hans svåra skada bestämde jag mig för att vara tålmodig med honom. Det tar en stund att komma tillbaka för fullt efter en sådan svår skada, men är man ung kan man komma tillbaka i full form. Titta bara på honom nu! Jag tror nog ingen annan mittfältare spelar bättre än honom just nu. Det viktigaste är att han spelar bra och fortsätter utvecklas.

Om misstag:
- De lag som gör första målet brukar vinna matchen. Statistiken talar för sig själv: 78 procent av alla lag som gör första målet vinner matchen. En illustration av vad jag precis sade. Därför måste man minimera misstagen runt sin box.

Om Marseille:
- Jag visste att Marseille skulle bli svåra att möta. Jag tror att de enda som inte trodde att de skulle kunna göra det svårt för oss var folket i Marseille. Jag tror absolut inte att Marseille är borta från gruppen redan nu. För två år sen var vi piskade att vinna här, och Marseille åkte till Dortmund och gick vidare från gruppen.

Om Wilshere och Özil:
- Jag tyckte inte vi hittade de två så mycket i första halvlek. Marseille försvarade bra och stoppade oss från att spela vårt spel. Det vi ville få ut av spelet fick vi inte. Vi pratade om det i halvtid också.

Om 10 raka bortavinster:
- Vi jobbar alltid för att vinna och de senaste månaderna har det gått vår väg. Vi har spelat många bortamatcher där vi förväntats vinna. Det mest intressanta är den beslutsamhet vi har visat och vilket självförtroende vi får utav detta.