Medlemmar: 8060 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Aaron Ramsey näta även mot Stoke?

Inför: Arsenal-Stoke

lör 21 sep 2013 kl 18:47

Segertåget rullar på för Arsenal och Aaron Ramsey fortsätter att göra mål. Nästa utmaning står Stoke för när de gästar Emirates Stadium på söndagseftermiddagen.

I onsdags tog Arsenal en mycket viktig vinst borta mot Marseille i Champions League-gruppsspelet. Bästa möjliga start för Londonlaget, i en grupp som kommer att bli stentuff att fixa avancemang ifrån. Vinsten var Arsenals sjätte raka i alla tävlingar och imorgon har laget chansen att ta sin fjärde raka vinst i Premier League. Formen är alltså på topp och mycket talar för att Arsenals segertåg kan fortsätta.

Men det finns även en del bekymmer, och som så ofta när det gäller Arsenal är det skadeläget som sätter käppar i hjulet. The Gunners dock inga nya skador att rapportera men det är fortfarande hela sex spelare på skadelistan. Hittills har laget klarat av skadorna mycket väl. Men det finns ett frågetecken kring hur startspelarna hanterar det tuffa matchandet de fått genomgå den senaste tiden. En av spelarna som påverkas av skadeläget är Jack Wilshere som troligtvis får fortsätta ute på vänsterkanten, en position som engelsmannen inte känner sig fullt bekväm i. Positivt är dock att Arteta är tillbaka från skada, men spanjoren startar troligtvis inte matchen mot Stoke. Thomas Vermaelen närmar sig matchform men det mesta talar för att duon Koscielny/Mertesacker får fortsatt förtroende i startelvan.

Stoke har fått en bra start på säsongen med sin nya tränare Mark Hughes vid rodret. Förutom två vinster fixade laget även ett kryss mot Manchester City och i 0-1 förlusten mot Liverpool pressade man Merseysidelaget rejält. Stoke har även förändrat sitt spelsätt en hel del och sakta men säkert börjat lämna den forne managern Tony Pulis brunkarfotboll, för att istället försöka hålla bollen längs backen. Arsenal får dock fortfarande se upp på fasta situationer då Stoke fortfarande har ett fysiskt starkt lag.

Stoke brukar ha det svårt borta på Emirates.  Men det gäller för Arsenal att ta tag i taktpinnen, få igång ett högtbolltempo och utmana i djupled. På så sätt kan man hota ett något segt Stoke. Fokus på defensiva fasta situationer är även det ett måste då det finns många spelare i bortalaget som annars kan utgöra ett stort hot. Men fortsätter Arsenal visa upp det fina spel man presterat den senaste tiden talar mycket för att hemmalaget kan ta sin fjärde raka ligavinst.

Skade- och avstängningsläget

ARSENAL: På skadelistan hittar man fortfarande Podolski, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Tomáš Rosický, Santi Cazorla och Yaya Sanogo. Arteta är tillbaka från skada men startar troligtvis inte.

STOKE: I Stoke saknas Glenn Whelan, Jamie Ness och Mark Munesia .

Statistik

Stoke har förlorat sina fem senaste matcher på Emirates.
Senaste gången Stoke vann borta mot Arsenal var 1981.
Fransmannen Olivier Giroud är en av endast nio spelare som gjort mål i alla de fyra första omgångarna av Premier League.
Wenger och Hughes har mött varandra 14 gånger. Fransmannen leder matchserien med åtta segrar och fyra förluster.

Troliga startelvor

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Matthew Flamini, Mesut Özil.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Jack Wilshere.

STOKE CITY

Målvakt: Begovic.
Försvar: Cameron, Shawcross,Huth, Pieters.
Mittfält: Walters, N'Zonzi, Adam, Wilson, Etherington.
Anfall: Jones.