Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud använder sig av regnbågsfärgade skosnören inför matchen mot Stoke

Arsenal i anti-homofobikampanj

tis 24 sep 2013 kl 23:00

Arsenal har annonserat sitt stöd för helgens kampanj genom att satsa mot att sparka ut homofobi från fotbollen.

Efter att Arsenal nyligen hjälpte HBTQ-fans att starta sin egen supportergrupp, Gay Gooners, har de även annonserat sitt stöd för Stonewall och Paddy Powers kampanjförsök att få spelare att under helgens matcher bära regnbågsfärgade skosnören. Detta i hopp om att öka medvetenheten om HBTQ-frågor, och samtidigt få ett stopp för homofobin inom fotbollen. Arsène Wenger hade detta att säga inom detta ämne:
- Jag är personligen emot homofobi, som jag likställer vid rasism – en slags rasism som borde kämpas mot varje vecka. I vår klubb har alla rätt till att tänka som man vill.

Arsenal har sedan tidigare ett omfattade program för alla människors jämställdhet, däribland homosexualitet, vid namn Arsenal for Everyone – en kampanj som är inne på sitt femte år. Nu utökar alltså Arsenal stödet ytterligare, vilket även demonstrerades genom en Gay Gooners-banner på Emirates under söndagens vinst mot Stoke.