Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gnabry gjorde två baljor i Marseille.

Seger för U19 i Marseille

tor 19 sep 2013 kl 20:00

Arsenals U19-lag spelade även de borta mot Marseille igår i UEFA Youth League som går parallellt med Champions League. Vinst med hela 4-1 efter bland annat dubbla mål av Serge Gnabry.

I år deltar Arsenals ungdomar i något som kallas UEFA Youth League. För klubbens del ersätter den NextGen Series som man var med i och tog sig hela vägen till semifinalen förra året. Turneringen ligger parallellt med seniorernas Champions League och samma lag som de ställs mot i sin grupp möter även Arsenal U19 i sin grupp och på samma orter under samma datum. Så igår när A-laget spelade mot Marseille på bortaplan var även hela U19-laget med och spelade mot fransmännens ungdomar tidigare under dagen.

Lagets coach, Steve Gatting hade på förhand pratat mycket om att detta skulle ge grabbarna bra erfarenhet med att resa tillsammans med A-laget och så vidare men även att detta var en turnering som man är med i för att vinna. Detta skulle de unga spelarna snabbt bevisa i matchinledningen då det första målet kom redan efter åtta minuters spel. Ainsley Maitland-Niles serverade en bra djupledsboll till Alex Iwobi som efter en bra första touch placerade bollen i nät bakom Marseille-keepern.

Arsenal slappnade inte av efter detta utan fortsatte att trumma på och man ägde det mesta utav spelet. Glen Kamara var nära att dubbla ledningen i den 18:e minuten och bara en stund senare skulle troligtvis Kristoffer Olsson, som även igår fick chansen att bära kaptensbindeln, haft en straff tilldömt sig då han blev kapad i straffområdet men domaren valde att fria. Hemmalaget var efter det närmast matchens nästa mål och en kvittering men Arsenal höll ut och 0-1 stod sig till pausvilan.

Det skulle endast dröja tio minuter utav den andra halvleken innan Arsenal gjorde sitt och matchens andra mål och Alex Iwobi som gjorde matchens första mål var även inblandad i det här. Han hittade Olsson i djupet som från kortlinjen spelade snett inått bakåt till Serge Gnabry (bilden ovan) som enkelt kunde trycka in sitt första mål för dagen. Gnabrys andra mål lät inte vänta på sig heller och kom endast fyra minuter senare. Tysken har dock mittfältaren, Jack Jebb mycket att tacka för då han höll i bollen på ett utomordentligt sätt på offensiv planhalva innan han levererade en fin pass till den framrusande, Gnabry som smällde in bollen i det bortre hörnet.

Marseille skulle få in ett reduceringsmål med en kvart kvar att spela när Deyan Iliev missbedömde en hemåtpass och lyckades få in bollen i eget nät. Bara minuten senare skulle Arsenal ändå ta tillbaka sin tremålsledning då Kristoffer Olsson svepte in en fin frispark som hamnade hos Jack Jebb efter ett dåligt ingripande av fransmännens keeper. Jebb kunde enkelt trycka in 4-1 i ett öppet mål och det skulle även bli slutresultatet.

Precis som A-laget så fick även U19 en otroligt bra start på gruppspelet och kunde resa hem till London under gårdagskvällen med ett gott självförtroende. I nästa match väntar Napoli hemma på Boreham Wood Football Club den 2:a oktober, dagen efter Chamions League-mötet mellan lagen på Emirates Stadium.

Marseille U19-Arsenal U19 1-4

Mål: 0-1 Iwobi (8), 0-2 Gnabry (55), 0-3 Gnabry (59), 1-3 Iliev (76) (självmål), 1-4 Jebb (78).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Leander Siemann, Stefan O´Connor, Brandon Ormonde-Ottewill (82) - Glen Kamara, Jack Jebb, Kristoffer Olsson (C) - Ainsley Maitland-Niles (86), Serge Gnabry (73), Alex Iwobi.

Avbytare: Ryan Huddart, Elliot Wright (82), Austin Lipman (73), Kaylen Hinds (86), Renny Smith, Chris Willock, George Dobson.