Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kristoffer Olsson nätade igår mot WBA när Arsenal gick vidare i Ligacupen.

Olsson: "Jag vill uppleva det igen"

tor 26 sep 2013 kl 14:21

Arsenal avancerade igår i Ligacupen efter seger på straffar borta mot West Bromwich. En utav straffarna slogs i nät utav Kristoffer Olsson. Svensken berättar om matchen i en exklusiv intervju med Arsenal.se.

Bland oss Arsenalfans i Sverige finns det framförallt ett namn som ger stort hopp inför framtiden. Kristoffer Olsson från Östergötland är det såklart vi pratar om och just idag är han i fokus. Efter att ha tagit sig upp från U18 till U21, lirat träningsmatcher med A-laget och även burit lagkaptensbindeln i reservlaget under en längre tid fick han igår göra sin debut i tävlingssammanhang för klubben när man mötte West Bromwich Albion borta i Capital One Cup (ligacupen). Olsson som är blott 18 år byttes in i den 84:e matchminuten och fick i och med det även lira hela förlängningen vilket gav honom totalt fyrtio minuters spel.

Kristoffer fick lira i en defensiv roll på det centrala mittfältet där han fick agera playmaker efter att Arteta utgått med kramp efter 95 minuter. Han kom ner djupt i banan och hämtade boll som han sedan fördelade på ett fint sätt med sitt briljanta passningsspel. När matchen sedan gick till straffar fick den unga svensken äran att lägga Arsenals tredje i ordningen. Han placerade den kyligt i höger hörn och det blev mål trots att målvakten gick åt rätt håll.

Arsenal.se har idag varit i kontakt med Olsson och fått en exklusiv intervju med honom om den fantastiska gårdagen och lite mer.

Du har fått äran att agera lagkapten i U21-laget nu under de senaste matcherna, hur har du upplevt det?
- Det har varit en stor ära! I England är det stort att vara kapten och det är inte ofta de tar en som inte är uppvuxen här och jag är inte äldst i U21 heller så det är man stolt över. Vi har inte torskat än heller när jag varit kapten så jag hoppas jag får fortsätter vara det.

När fick du beskedet om att du skulle vara med i truppen till matchen igår och trodde du själv på förhand att du skulle bli uttagen?
- Fick reda på det efter träningen i tisdags. Vi unga satt och väntade på att få se listan där truppen var nedskriven, sen kom listan in och på den var mitt namn med, så det var en underbar känsla! Jag hade lite på känn att jag skulle komma med men man kan aldrig vara säker. Jag har blivit bortplockad som sista man ett antal gånger så för mig var det mer, när jag satt i bussen, på väg till Birmingham som jag kände att nu var det hundra säkert att jag var med.

Var du nervös när du skulle få hoppa in i matchen och vad fick du för råd från Wenger och Bould innan du äntrade planen?
- Nej, jag var väldigt avslappnad faktiskt, mitt självförtroende har alltid varit en av mina styrkor och just då och nu är det nog högre än någonsin. De sade till mig att ligga precis framför backlinjen och skära av passar till Stephane Sessegnon och spela enkelt samt att inte gå för mycket framåt i banan.

Är du nöjd med din insats totalt sett i matchen och kan du beskriva känslan vid straffen, segern och sedan firandet efteråt?
- Jag tycker att jag gör det helt okej, slog bort första passningen jag gjorde men annars tycker jag att det gick helt okej. Personligen skulle jag dock velat haft ha bollen ännu mer och velat gå framåt mer men man måste lyssna på tränaren. Känslan vid straffen var såklart lite nervöst men att se den gå in efter att West Brom-fansen buat sönder och mot mig sjungit, Who are yaaa? Så var det helt fantastiskt att höra Arsenalfansen jubla och göra dem glada. Självklart var det även väldigt viktigt att sätta den. Firandet efteråt med fansen är nog den bästa känslan jag har upplevt någonsin, kan inte ens beskriva det med ord. Vill uppleva det igen! Efteråt i omklädningsrummet så var det såklart väldigt glatt bland alla spelare, vi lirade hög musik och Wenger var på strålande humör.

Om vi tittar framåt nu, tror du att du har chans att få speltid i nästa omgång hemma mot Chelsea och är en utlåning aktuell i januari?
- Det är väldigt svårt att säga just nu på grund av skador, sjukdomar och så vidare men det ska nog mycket till om det kommer vara samma trupp som igår och att han kommer låta så många unga få chansen. Det är nog väldigt tveksamt. Samtidigt så är det många viktiga matcher under den perioden så vi får se. Men jag jobbar hårdare än någonsin och jag försämrade inte mina chanser efter gårdagen tror jag så det gäller att fortsätta jobba ännu hårdare så får man se sen hur det blir. En utlåning kanske skulle vara aktuellt efter jul, vi får se vad klubben säger och hur jag ligger till samt hur nära jag är spel i A-laget, men det tar vi då. Nu är allt fokus på Arsenal och jag tänker inte det minsta på en utlåning för tillfället. Jag älskar den här klubben och ja gör det verkligen inte mindre efter gårdagen och jag ska jobba varje dag för att nå dit jag vill!

Olssons nästa match blir troligtvis på onsdag då Napoli U19 står för motståndet i UEFA Youth League hemma på Boreham Wood Football Club.