Medlemmar: 8061 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsey är stekhet och öser in mål.

Ramsey: ”Vi går för titeln”

sön 29 sep 2013 kl 10:32

Arsenals seger under gårdagskvällen innebär att klubben leder ligan. Aaron Ramsey menar att klubbens mål är att befinna sig på samma plats när säsongen summeras i maj.

Aaron Ramsey är glödhet för tillfället och har så varit under inledningen på årets säsong. Under gårdagens tillställning mot Swansea var han återigen framgångsrik. När matchen summerades hade han skrivit in sig i såväl mål – som assistprotokollet. Det andra målet bjöd för övrigt på flera fina kombinationer gula spelare emellan. Målet innebar att walesaren hittat rätt 8 gånger på 9 framträdanden så här långt – ett imponerande facit för en mittfältare som bara månader tillbaka varit uträknad från alla möjliga håll. Efter matchen pratade Ramsey med den engelska pressen om vad han tror är anledningen till den uppmärksammade framfarten. Enligt honom själv är det små förändringar som har blivit så avgörande i slutändan.
- Jag upplever att jag under hela min karriär har befunnit mig i de rätta positionerna, men varit för snabb framför mål och förhastat mig. Jag är mer fokuserad nu och känner mig självsäker. Saker och ting faller på plats naturligt vilket är väldigt bra för mig.”

Att åka till Swansea för att spela fotboll är ingen enkel sak. Det var också någonting som Arsenals spelare hade med i tankarna inför matchen. Exempelvis uppmanade Jack Wilshere på sitt officiella Twitterkonto supportrarna att visa sitt stöd matchen igenom. Aaron Ramsey intygar att det finns svårigheter med att spela fotboll i Swansea.
- Swansea är ett svårt lag att möta i Wales. Det är svårt att komma hit. Vi var tvungna att vara solida och inte släppa in ett tidigt mål i matchen. Det lyckades vi också med. Vi har börjat försvara som en enhet och våra egna mål har samtidigt kommit i den andra halvleken.

Efter Arsenals fina inledning på säsongen finns det supportrar som redan i det här stadiet börjat drömma om ligatiteln – även om det såklart är en lång resa dit. Men enligt Ramsey själv så är det klubbens ambition och förhoppning att gå hela vägen den här säsongen.
- Det är vårt stora mål för vi har mycket kvalité. Nyligen så har vi fått många spelare skadade men ändå lyckats vinna de matcherna vi spelat den senaste tiden. Förhoppningsvis får vi tillbaka spelare snart. Då kommer vi vara med i racet om titeln.

Sammanfattningsvis var det en nöjd Aaron Ramsey som mötte pressen efter gårdagens seger. Det är inte speciellt konstigt att han ler brett nu för tiden. Arsenals nummer 16 spelar ju trots allt sin bästa fotboll så här långt i karriären.