Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Då lagkamrater - nu motståndare.

Higuain och Mesut Özil möts igen

sön 29 sep 2013 kl 21:47

De var under flera år lagkamrater och vänner i Real Madrid. På tisdag möts Gonzalo Higuain och Mesut Özil igen – men den här gången under helt andra omständigheter.

Sommaren 2013 var en tid när de stora övergångarna i transferfönstret blev till verklighet. Edinson Cavanis rekordflytt från Napoli till PSG är ett exempel – Gareth Bales till Real Madrid ett annat. Klubben från Madrid skulle dock inte bara köpa utan även sälja storspelare. När transferfönstret hade stängt i början av september stod det nämligen klart att två av deras egna stjärnor inte längre tillhörde Real Madrid. Spelarna i fråga var inga mindre än Gonzalo Higuain och Mesut Özil.

Higuain valde italienska Napoli och Özil som bekant Arsenal. På tisdag möts de tidigare lagkamraterna igen när Arsenal tar emot Napoli i Champions League. Higuain har uppenbarligen inte glömt sin tidigare lagkamrat. Inför det stundade stormötet har argentinaren pratat om sitt forna samarbete med Özil – men även om sin egen situation i Napoli.
- Jag hade nöjet att spela tillsammans med Mesut. Han är en av världens bästa på sin position. Som en anfallare är han en dröm att spela med för du vet att han kommer att skapa chanser åt dig.

Under sommarens transferfönster spenderades det stora pengar på övergångar klubbar emellan. Det mest uppmärksammade fallet var Gareth Bales flytt från Tottenham till Real Madrid – en summa som det spekuleras i landade runt 900 miljoner kronor. Higuain anser att övergångssummorna är galna i dagens fotboll, men Özils prislapp menar han är realistisk och en bra affär för Arsenal.
- När man tittar på några av sommarens galna övergångssummor måste man säga att Mesut var en bra affär för Arsenal.

Higuain trivs bra i sin nya klubb och har snabbt kommit tillrätta i sin nya miljö. Han erkänner att det fanns intresse även från England, men i slutändan ångrar han inte att valet föll på Napoli.
- Jag är väldigt glad att jag valde Napoli. Vi har startat bra i ligan och även i Europa – spelet. Uppenbarligen fanns det intresse även från England, men jag är säker på att jag tog rätt beslut genom att skriva på för Napoli. Jag ångrar ingenting. Här kan jag uppnå allt jag vill som spelare.