Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere:”Ramseys fysik imponerar”

mån 30 sep 2013 kl 21:00

Det är mycket som cirkulerar kring Aaron Ramsey för tillfället. Lagkamraten Jack Wilshere menar exempelvis att walesarens fysik är någonting utöver det vanliga.

Han gör mål på löpande band och spelar sin bästa fotboll hittills i karriären. Det är dagens verklighet för 22- årige Aaron Ramsey. Walesaren har minst sagt varit i fin form under säsongens inledning och utvecklats till en av Arsenals mest tongivande spelare. Mittfältskollegan Jack Wilshere är den senaste i raden av spelare som diskuterat walesarens framfart. Det är speciellt den fysiska statusen som imponerat på Jack.

”Hans fysik är inte normal. Han är så naturligt vältränad att han kan göra mål när som helst under en match. Det kan man verkligen se, för han ger allt till den sista minuten. Det är inte många spelare som kan göra det.”

Det har blivit mer och mer uppenbart att Ramseys självförtroende ökat för varje spelad match den här säsongen. I takt med att mittfältaren gjort mål på löpande band har prestationerna som en konsekvens blivit både bättre och jämnare. Exempelvis menade Arsène Wenger nyligen att Ramsey börjar likna sitt normala jag igen efter några år av motgångar. Wilshere är inne på samma spår och förtydligar faktumet att lagkamratens självförtroende är på topp efter alla fina prestationer under säsongens inledning. 

”Han har fått tillbaka sitt självförtroende, vilket är härligt att se. Om han fortsätter att spela på samma sätt och arbetar hårt kan han utvecklas ytterligare. Han vill utvecklas och tränar hela tiden. Det finns inte en träning som han missar. Förhoppningsvis kan han bli ännu bättre under säsongens gång.”