Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Higuain valde Napoli - nu kommer han till Emirates.

Inför: Arsenal - Napoli

mån 30 sep 2013 kl 15:30

Ett Arsenal i suverän form ställs på tisdag kväll mot Napoli som gått som tåget i Serie A. Lagen möttes i Emirates Cup och då slutade det 2-2. Mycket talar för offensiv och bra fotboll.

Vårt Arsenal är just nu i en storslagen form och efter helgens fina seger borta i Wales mot Swansea så leder man nu Premier League, två poäng före Liverpool och Tottenham. Flera spelare håller en väldigt bra kontinuitet i sitt spel, backlinjen är väldigt konsekvent och jobbar sedan slutet på förra säsongen ihop på ett bra sätt, den bredd vi har fått på mittfältet är av yttersta världsklass samtidigt som Aaron Ramsey levererar mål på löpande band för tillfället.

Det ser som sagt positivt ut på flera olika plan och kan man hålla sig på en kontrollerbar nivå vad det gäller skador så kan detta bli en oerhört intressant säsong. På tisdagen ställs man inför den kanske tuffaste utmaningen sedan derbyt hemma mot Spurs då Napoli gästar Emirates Stadium. Det blev seger för Arsenal i premiären utav gruppspelet borta mot Marseille men trots att man har hemmaplan imorgon så kommer det bli en svårare uppgift.

Laget från Neapel har inlett säsongen på ett bra sätt och placerar sig just nu på en andraplats i Serie A, två poäng efter Roma. Efter sex spelade omgångar har man obesegrade med fem segrar och en oavgjord. Italienarna vann även de sin öppningsmatch i gruppen med 2-1 hemma mot Dortmund. Ett utav målen i den matchen gjordes utav Gonzalo Higuain som i somras var väldigt nära en transfer till Arsenal, många trodde till och med att han var klar. Istället blev det alltså en flytt från Madrid till Italien och Nepael.

Arsenal och Napoli har mötts tidigare denna säsong då man ställdes mot varandra i Emirates Cups inledande match. Den drabbningen slutade 2-2 efter en sen kvittering från Laurent Koscielny. När man imorgon ställs mot varandra igen - på samma arena, fast med lite andra förutsättningar - så kan vi förvänta oss en liknande match med hög intensitet och bra kvalité.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Tomas Rosicky är tillbaka i truppen efter några veckors skadeuppehåll. Det är den enda riktiga nyheten från skadelistan efter helgens match förutom att Wilshere är tveksam till spel då han har problem med en fot. Närmast comeback efter Rosicky är Santi Cazorla som kan vara tillbaka redan nästa helg och sedan Lukas Podolski och Theo Walcott som båda beräknas vara tillbaka till 19 oktober. Yaya Sanogo, Alex Oxlade-Chamberlain och Abou Diaby är fortsatt långtidsskadade.

NAPOLI: Italienarnas skadelista ser betydligt ljusare ut. Endast Juan Zuniga och Christian Maggio rapporteras vara de enda med skadebekymmer.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Mathieu Flamini, AaronRamsey, Mesut Özil.
Anfall: Serge Gnabry, Olivier Giroud, Tomas Rosicky.

NAPOLI

Målvakt: Pepe Reina.
Försvarare: Miguel Britos, Giandomenico Mesto, Juan Zuñiga, Raúl Albiol.
Mittfältare: José Maria Callejón, Goran Pandev, Lorenzo Insigne, Valon Behrami.
Anfallare: Gökhan Inler, Duvan Zapata.