Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Akpom gjorde två mot Napoli.

Arsenal U19 krossade Napoli

tor 3 okt 2013 kl 13:15

Efter tisdagens uppvisning utav A-laget var det igår ungdomarnas tur att visa upp sig mot Napoli i UEFA Youth League. Chuba Akpom och Austin Lipman gjorde två mål var när man vann med 4-1.

Arsenals U19-lag har inlett i samma goda form som herrarna gjort i Europaspelet denna säsong. I premiären borta mot Marseille blev det seger med hela 4-1 och samma resultat skulle man få i gårdagens match hemma mot Napoli på Boreham Wood Football Club. Chuba Akpom (bilden ovan) stod precis som sin forwardspartner, Austin Lipman för två mål när italienarna kördes över.

Laget inledde matchen på ett övertygande sätt med bra spel längs kanterna där Ainsley Maitland-Niles och Alex Iwobi fanns i huvudrollerna. Det första målläget kom efter tolv minuters spel då Lipman satte en fin boll i djupled för Akpom att springa på, engelsmannen gick på avslut från en snäv vinkel och bollen gick utanför.

Den första halvleken var väldigt händelsefattig men trots det skulle vi ändå få se ett öppningsmål. Glen Kamara hittade fram med en bra passning till Lipman som befann sig strax innanför straffområdet och när han väl fick bollen kapades han utav motståndarnas, Anastasio och domaren blåste för straff. Chuba Akpom tog väl hand om den och skickade Napoli-keepern åt fel håll och 1-0 var ett resultat som stod sig till paus.

Andra halvan utav matchen inleddes på ett betydligt mer händelserikt sätt och redan efter åtta minuters spel hade Arsenal uttökat ledningen två gånger om genom firman Lipman/Akpom. I den 52:a matchminuten hittade Akpom Lipman som tagit sig in i straffområdet och anfallaren avslutade kyligt i den bortre delen utav målet. En minut senare var det dags igen och duon var huvudkreatörerna igen. Glen Kamara spelade upp bollen till Akpom som höll i den bra innan han serverade Lipman som skruvade in 3-0 på ett läckert sätt.

I den 61:a minuten kunde Arsenal ha stängt matchen totalt då man tilldelades en straff efter att Akpom vunnit en straff. Han tog själv hand om den men slog den inte bättre än att Napoli-keepern kunde rädda den. Istället skulle det bli gästerna från Neapel som gjorde matchens nästa mål. Efter ett fint inspel kunde Rubino nicka in med kraft bakom Deyan Iliev. Efter att matchen sett väldigt säker ut bara minuterna tidigare började man nu leva lite farligt och Napoli hade även lägen att göra ett andra reduceringsmål.     

Arsenal skulle klara av den värsta pressen som italienarna hade att komma med och med tio minuter kvar skulle man sätta spiken i kistan. Brandon Ormonde-Ottewill stormade fram längs vänsterkanten innan han skickade in ett lågt inlägg till Chuba Akpom som rätt så enkelt kunde peta in sitt andra för kvällen. Den engelska forwarden hade även ett läge att fullborda sitt hattrick tre minuter senare men sumpade den och när domaren blåste för full tid var ställningen fortfarande 4-1.

Detta betyder att Arsenal U19 är i ensam ledning av grupp F i UEFA Youth League precis som herrarna toppar sin grupp i Champions League. Nästa match är även den på hemmaplan och spelas onsdagen den 23:e oktober mot Dortmund.

Arsenal U19-Napoli U19 4-1

Mål: 1-0 Akpom (38), 2-0 Lipman (52), 3-0 Lipman (53), 3-1 Rubino (67), 4-1 Akpom (79).

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Stefan O´Connor, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill - Glen Kamara, Jack Jebb - Ainsley Maitland-Niles, Austin Lipman, Alex Iwobi - Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Tarum Dawkins, Leander Siemann, Elliot Wright, Renny Smith, George Dobson, Jamaal Raage.