Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leder Arteta Arsenal till seger mot WBA igen?

Inför: West Bromwich – Arsenal

fre 4 okt 2013 kl 11:30

På söndag besöker Arsenal The Hawtornes i Birmingham och möter West Bromwich för andra gången på två veckor. Denna gång är det sjunde omgången i Premier League som gäller.

Arsenal har radat upp 10 raka segrar i alla turneringar och ser ut att vara på väg emot något riktigt bra. Lovorden har praktiskt taget haglat över laget, individuella spelare och Wengers sätt att leda sina mannar. När de under söndagen ställs mot ett West Bromwich är det upp till bevis igen.

The Hawtornes har de senaste åren bjudit Arsenal på några riktigt tuffa matcher. De två senaste åren har det varit uddamålssegrar och ett Arsenal som kommit undan ett trängt tabellläge med andan i halsen. Inför denna match är förutsättningarna något annorlunda.

Arsenal leder Premier League och det är fortfarande tidigt på säsongen, det är inte en måste-match på samma sätt som det varit tidigare år. Och det är kanske just där som det stora testet ligger för The Gunners på söndag. Är man verkligen det där topp-laget med goda titelchanser som alla för tillfället sätter tron till att man är? Har man egenskaper som innebär att man inte låter framgångarna gå en till huvudet och får laget att tappa fokus?

Det West Bromwich som väntar i Birmingham på söndag  kommer inte vara det samma som man slog ur Capital One Cup på straffar förra veckan, utan ett fullt med erfarna Premier Leaguespelare, fulla av revanschlusta och stärkta av en fantastisk seger borta mot Manchester United förra helgen. West Brom befinner sig på 10:e plats i tabellen med 8 poäng. Vinsten mot United är den enda trepoängaren.

Kanske är de det perfekta testet för Arsenal just nu? En seger här och några andra resultat som går vår väg och Arsenal kan gå in i landslagsuppehållet med ett skönt försprång i ligan.

Skadeläge

Arsenal: Det ända tillägget till skadelistan från föregående match är Sagna som sägs vara borta i 3 veckor med en knäskada. Cazorla och Sanogo är på god väg tillbaka efter sina skador, medan Podolski, Chamerlain, Walcott och Diaby fortfarande har en del rehab att genomgå.

West Brom: Victor Anichebe, Shane Long, James Morrison och Matej Vydra är alla tillbaka i träning och sags vara redo att starta på lördag. Men kanske ännu mer intressant är att även den före detta Arsenal-strikern Nicolas Anelka är tillbaka efter skadan han ådrog sig mot Southampton. Ben Foster, Scott Sinclair, Chris Brunt, Zoltan Gera är alla namn på listan over spelare som inte finns tillgängliga för matchen.

Troliga startelvor

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Carl Jenkonsson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Mathieu Flamini, AaronRamsey, Mesut Özil.
Anfall: Serge Gnabry, Olivier Giroud, Jack Wilshere.

WEST BROMWICH

Målvakt: Myhill
Försvarare: B Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell
Mittfältare: Yacob, Mulumbu; Amalfitano, Sessegnon, Berahino
Anfallare:Anichebe