Medlemmar: 7194 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere nätade - Arsenal kryssade.

Arsenal spelade lika mot WBA

sön 6 okt 2013 kl 09:27

Arsenal hade spelat och vunnit 10 matcher i rad innan det under söndagen tog stop genom ett likaresultat, 1-1, borta mot West Bromwich

Solen sken över Birmingham när West Bromwich la avsparken på The Hawtornes. För Arsenal gällde det att göra vinnandet till vardag och inte tro att den här matchen skulle vinna sig själv utan att man skulle behöva lägga allt för mycket av manken till. För motståndarlaget handlade det om att rida på medgångsvågen efter vinsten borta mot Man United förra helgen och med ett kompakt försvarsspel hålla Arsenals hittills glödande offensiv med Özil, Giroud och Ramsey i spetsen stången.

Första halvlek

West Brom inledde bäst och fick mer ut av sitt spel än Arsenal. Under första 20 minuterna såg man inte mycket utav den explosivitet och beslutsamhet som Arsenal visade upp mot Napoli. Det var egentligen bara på omställningar efter hörnor, då West Brom inte hann formera sitt försvar, som Arsenal kändes riktigt farliga. Till exempel efter fyra minuter hade WBA en sådan som Giroud nickade undan och efter det måste ha satt en ohygglig fart för när väl bollen drivits upp till WBAs straffområde så var det fransmannen som fick sidledspassen. Tyvärr misslyckades den samme med inlägget. När dessa möjligheter inte presenterades så hade Arsenal, med Ramsey och Wilshere på kanterna, mycket svårt att ta sig igenom. Gibbs och Jenkinsson var tämligen ensamma om att försöka hota längst kanterna och i djupled vilket gjorde att när Arsenal väl hade anfallsspelet så blev det stillastående framför ett kompakt West Brom- försvar. Man försökte flera gånger att vägga och klacka sig igenom, men utan att lyckas något vidare. Undantagen var en sylvass 30-meters pass längst marken från Özil, rätt igenom West broms backlinje till en högt skjutande Gibbs. Och sen hade Arteta ett hårt skott som kanske kunde ha gjort det svårt för Myhill i mål om inte Giroud hade sprungit i vägen för bollen.

Det kändes mer och mer desperat och lamslaget i Arsenal och man såg hur några spelare försökte få något att hända. Flamini gick in bryskt och drog på sig sitt fjärde gula på lika många matcher och Giroud testade ett långskott som i efterhand kändes märkligt avvägt av fransmannen. Samtidigt undrade man om domaren för dagen hade dåligt med ljudpatroner i visselpipan, för den använde han sparsamt. Wilshere fick nästan ena ögat utpetat och blev liggande en stund. Detta upprörde West Brom supportrarna som fann det passande att bua ut honom resten av matchen för tilltaget.

I 39:e minuten fick Arsenal sin farligaste chans på halvleken efter en hörna som landande hos Flamini (osäker pga. dålig stream) som drog på ett hårt skott längst market som tvingade Myhill till en strålande reflexräddning.Med fyra minuter kvar fick West Brom en hörna från höger som ännu en gång nickades bort av Arsenal som snabbt sökte omställningen. Istället landade bollen hos bakåtjobbande albion-spelare som lades tillbaka bollen mellan för tillfället förvirrade arsenalförsvarare som helt missade att markera en framsmygande Yacob som fick öppet mål att pricka med pannan. 1-0 till hemmalaget.

En tilläggsminut spelades och inte mycket mer hände än att Wilshere drog på sig ett gult innan domaren blåste av första halvlek.

Andra halvlek

Något måste ha sagts eller skrikits i omklädningsrummen för andra halvlek fick en rivstart med farligheter åt båda håll. Wilshere fick ett strålande friläge, framspelad av Giroud men fälldes bakifrån av försvaren. Kanske att domaren skulle blåst straff för det såg ut som tacklingen fick Jack att tappa balansen, men å andra sidan kan det argumenteras att han redan hade fått iväg skottet, så det blev inget med det.

West Brom såg allt farligare ut. Arsenal kom inte först på en enda andra- boll. WBA var ständigt hotande och gick vinnare ur de flesta duellerna, med eller utan domarens hjälp. Något va tvunget att hända och det var med glädje man såg att Rosicky drog av sig överdragsjackan för att hoppa in. Just då kändes det hugget som stucket vem av Ramsey eller Jack som skulle få gå av till förmån för tjecken. Tavlan visade Ramsey och tur var väll det. För fem minuter senare gnistrade firma Özil-Giroud till och stod för ett snyggt framspel till Rosicky i mitten som spelade fram Wilshere som sköt ett hårt och lågt skott som styrdes på Jonas Olsson och in i mål förbi Myhill. 1-1 och buropen från hemmafansen blev högre varje gång Wilshere rörde bollen.

Den gamla Arsenal- strikern Anelka hade chans att avgöra för hemmalaget vid två tillfällen, men sköt ena gången utanför och andra gången fick han bollen några decimeter långt bak för att kunna förvalta målchansen. Även om inte Szczesny rörde bollen vid något av de två tillfällena så ska det nämnas att han för övrigt gjorde en bra match och stod för två kanonräddningar på skott utifrån.

Även Giroud hade chans att avgöra två gånger i Arsenals favör, men brände båda lägena. En gången på grund av dålig bollträff och andra gången var det bra följsamhet från Myhill som stod i vägen för segermålet.

Med ca tio minuter kvar råkade Wilshere ut för ännu en tackling i offensivt straffområde som kunde ha blivit straff. Även den här gången så lyckades West Brom spelaren med konststycket att presentera en 50/50 chans för domaren då han klippte både spelare och boll mer eller mindre samtidigt. Någon straff blev det i alla fall inte.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid byttes Bendtner in istället för Giroud, men inget mer av värde hände innan domaren blåste av matchen efter fyra tilläggsminuter.

The Gunners fick med sig en poäng från Birmingham och kan gå in i landslagsuppehållet med fortsatt serieledning. Nu dock bara på målskillnad istället för på poäng.