Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pires tränar ofta med Arsenal och hyllar Özil.

Pires: Özil påminner mig om Zidane

mån 14 okt 2013 kl 12:21

Arsenal-legendaren Robert Pires som även arbetar som ambassadör för Arsenal tokhyllar Mesut Özil som minst sagt haft en imponerade start i klubben.

Arsenal tyska stjärnskott har acklimatiserat sig väl i London och har efter lite mer än en månad i klubben redan stått för ett mål och fem assist. Arsenal-legendaren Robert Pires hyser inga tvivel om att Mesut Özil kommer att lyckas i klubben och tycker att värvningen visar att Arsenal blir att räkna med igen.
- Jag tycker att han är den bästa "Nr. 10-spelaren" i hela världen. Han har bevisat det både i Real Madrid och i tyska landslaget. Han är precis den spelare klubben har saknat innan. Han tillför en helt ny dimension i spelet och i laget.

Pires fortsätter med hyllningarna och han jämför tysken med en fotbollsspelare som räknas som bland de bästa i sin tid, om inte den bästa, nämligen Zinedine Zidane.
Han menar att de har en hel del saker gemensamt på fotbollsplanen.
- Om jag ska jämföra honom med någon som jag själv har spelat med i min karriär skulle det vara Zidane. Özil har samma speluppfattning som Zidane, touch och förmågan att göra spelare runtomkring dig bättre.<

Pires som ofta tränar med Arsenal och går på matcher tror även att Özil kommer att uträtta stordåd i Arsenal-tröjan.
- Som alla andra Arsenalfans som hoppats på en storvärvning i några år är jag väldigt glad att Özil är en Gunner och jag tror han kommer att uträtta stordåd här. Denna värvningen gör att andra lag kommer att frukta att möta Arsenal igen.

Özil har minst sagt haft en bra start i Arsenal och alla håller nog tummarna att det fortsätter så.