Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu finns det deg för nya värvningar.

Wenger redo att spendera igen

tis 15 okt 2013 kl 11:20

Wenger mer än dubblade klubbens tidigare transferrekord när han plockade in tysken Mesut Özil. Nu öppnar fransmannen för ytterligare storvärvningar, men betonar samtidigt att klubbens policy förblir vad den varit.

Värvningen av Mesut Özil gjorde att Arsenal nu har rekordet för den dyraste värvningen till Premier League någonsin. Klubben har under de senaste åren fått rykte om sig att vara en säljande klubb, vilket styrkts av försäljningar av stjärnor som Cesc Fabregas och Robin van Persie. Men Wenger antyder nu att han är redo att lägga stora pengar på spelar igen om han hittar vad han vill ha på transfermarknaden.
- Vi är nu i en komfortabel ekonomisk situation. Jag, mer än någon annan, vill ha de stora spelarna till Arsenal. Om jag måste spendera stora pengar för att få hit dem kommer jag att spendera pengarna.

Att Arsenal under tidigare säsonger har varit en klubb som säljer stora spelare snarare än köper dem har, enligt Wenger, haft sin uppenbara förklaring, nämligen byggandet av den nya arenan.
- Tidigare kunde vi inte köpa spelare som Özil eftersom vi inte hade pengarna. Så enkelt är det. Jag kände ett stort ansvar att ta klubben igenom bytet av stadion utan att klubben skulle gå i konkurs. De första åren var svåra och förklarar varför vi tappade en del spelare.

Wenger säger att han är redo att spendera stora pengar igen men det betyder inte att han har ändrat uppfattning om hur laget ska byggas. Klubbens policy om att utveckla och bygga laget, snarare än att köpa ihop ett lag står fast.
- Vår policy är precis densamma som tidigare. Jag vill alltid få hit de bästa spelarna, världsklasspelarna, till bästa möjliga pris. Och jag vill fortsätta utbilda 60 till 80 procent av laget själv. Som Wilshere, Ramsey och Gibbs. Den typen av spelare måste vara kulturen som genomsyrar klubben.