Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Torsk för ungdomarna på Colney.

U18 föll sent mot Reading

sön 20 okt 2013 kl 22:26

Arsenal U18 spelade under lördagen hemmamatch mot Reading på träningsanläggningen vid London Colney. Mavididi gav The Gunners ledningen i första halvlek men gästerna vann matchen efter en sen vändning.

Arsenals U18-lag under ledning utav Carl Laraman har haft en sämre inledning på säsongen. Innan lördagens hemmamatch mot Reading hade man endast tagit sex poäng på de åtta inledande matcherna. Den enda segern man har tagit kom i öppningsmatchen då Liverpool gästade norra London och sedan efter det har man kryssat i tre matcher och förlorat resten. I dagens match såg man dock länge ut att gå mot en andra seger för säsongen men i det absoluta slutskedet utav matchen skulle man tappa allt.

Carl Laraman gjorde totalt fyra ändringar i startelvan mot senaste matchen när man föll borta mot Aston Villa. Nämnvärt bland de som tog steget in i elvan var Julio Pleguezuelo som gjorde sin första officiella tävlingsmatch för klubben sedan han kom till Arsenal från FC Barcelonas ungdomsakademi. I målet fick Matthew Macey chansen framför Ryan Huddart. Macey är på provspel för tillfället men klubben hoppas kunna värva honom ifrån Bristol Rovers inom en snar framtid.

I mitten utav den första halvleken i gårdagens match mot Reading tog man ledningen och det såg överlag positivt ut. Stephy Mavididi stod för målet som gjorde att man kunde gå till pausvila med ledning trots att Reading skapade fler målchanser. Det var Mavididis andra mål på U18-nivå, det första kom i förra omgången mot Aston Villa. Trots hans mål och bra försvarsspel under den andra halvleken orkade man inte hålla ut hela matchen. Reading skulle göra dubbla mål på tilläggstid och fick därmed med sig alla tre poängen. 

Återigen ett sämre resultat från Carl Laramans unga mannar men det gäller att se framåt och kanske får någon ifrån truppen chansen mot Dortmund U19 i UEFA Youth League på onsdag. Nästa match i U18-serien är mot Manchester City på bortaplan nästa lördag.

Matchfakta

Arsenal - Reading 1-2

Mål: 1-0 Mavididi (35), 1-1 Shaugnessy (90), 1-2 Fridjonsson (90).

Så spelade Arsenal: Matthew Macey - Leander Siemann, Elliot Wright, Julio Pleguezuelo, Arinse Uade - Renny Smith, Alfred Mugabo - Tarum Dawkins, Kaylen Hinds, Jamaal Raage - Stephy Mavididi.

Avbytare: Corey Addai, Chris Willock, Marc Bola, Tyrell Robinson, Olufela Olumola.