Medlemmar: 8826 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal lyckades inte bryta ner Dortmund.

Wenger: "Vi var naiva"

ons 23 okt 2013 kl 10:02

Arsene Wenger var inte helt nöjd efter Arsenals första förlust i årets upplaga av Champions League.

- Det var en högintensiv match med väldigt få chanser. Dortmund är mycket välorganiserade och lyckades med att få stopp på vårt spel, även om jag måste säga att vi inte kom upp till den offensiva standard vi hållit tidigare under säsongen.

Wenger påpekade samtidigt Arsenals naivitet som ledde fram till Dortmunds ledningsmål i andra halvlek, och gav laget en rejäl känga inför fortsättningen:
- Om man ser på antalet räddningar vår målvakt var tvungen att göra kontra det faktum att vi släppte in två mål så har vi bara oss själv att skylla. Om man inte kan vinna matchen så måste man se till att inte förlora den, och det misslyckades vi med när vi i andra halvlek gav bort ett ledningsmål till Dortmund.

Födelsedagsbarnet var dock noga med att poängtera att vissa spelare i nuläget är ganska slitna, och kommenterar även det tidiga bytet på Jack Wilshere:
- Vi fick inte igång vår flytande fotboll ordentligt, vilket inte är konstigt eftersom vi spelar så många matcher. Vissa spelare är inte helt fräscha i nuläget. Jag valde att ta av Wilshere eftersom han inte var sig själv efter den första tacklingen då han landade snett. Han ville fortsätta men haltade lite. Vi får avvakta två eller tre dagar med hans status.

Med tre lag på sex poäng är Grupp F helt öppen, och nästa drabbning - även den mot Dortmund - kommer att tvingas ses som lite av en ödesmatch. Härnäst, nu på lördag, väntar Premier League och ett Londonderby mot Crystal Palace på Selhurst Park, och det är viktigt att Arsenal snabbt kan återgå till vinnande slag inför returen den 6 november.