Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Chuba Akpom var i händelsernas centrum under onsdagens match.

0-0 mot Dortmund för U19

tor 24 okt 2013 kl 22:17

Efter tisdagens besvikelse i Champions League var det på onsdagen dags för lagen att mötas i UEFA Youth League. Det slutade mållöst och var en besvikelse för Arsenal efter att man haft övertag och även missat straff.

Tisdagens Champions League-möte med Dortmund slutade i en stor besvikelse efter att Robert Lewandowski skjutit segern till tyskarna i slutet. Under onsdagen var det sedan dags för de båda klubbarnas U19-lag att ställas mot varandra i London. Den matchen skulle visa sig bli mindre välspelad och inte lika målrik. Båda lagen drog på sig varsitt rött kort i slutet av matchen och i Arsenal var det Chuba Akpom som blev utvisad. Den engelska anfallaren var inblandad i de stora händelserna under matchen då han tidigare under matchen innan han blev avvisad hann med att missa en straff också. 

Matchen inleddes på ett väldigt tillknäppt och avvaktande sätt med ett lågt tempo i spelet. Det första avslutet i matchen kom efter fjorton minuter då Dortmunds, Linus Schewior tog sig in i offensivt starffområde innan han gick på ett avslut som smet strax utanför. Detta skulle väcka Arsenal som bara minuter senare skapade sin första målchans på en hörna. Kristoffer Olsson svepte in bollen mot en omarkerad Chuba Akpom som tyvärr inte riktigt lyckade tajma sitt upphopp vilket resulterande i en misslyckad nick. Akpom skulle få ett nytt läge bara minuter senare som var ännu bättre.

Ainsley Maitland-Niles fintade bort sin försvarare till höger om straffområdet och tog sig igenom, blev fri med målvakten men innan han hann ta sitt avslut blev han kapad och domaren hade inget annat val än att blåsa straff. Chuba Akpom fick alltså förtroendet från elva meter trots att han i den förra omgången mot Napoli missade en straff. Ännu en gång skulle han få se sin straff räddas då Stefffe Goecke i Dortmund-målet stod för en låg räddning av klass. Spelet fortsatte sedan att vara jämnt och tight under resterande delen utav den första halvleken som slutade mållös. 

Den andra halvleken startade på samma händelsefattiga sätt som den första avslutades på. Spelet var inget underhållande men det var Arsenal som hade övertaget vad det gällde bollinnehavet samtidigt som tyskarna försvarade sig på ett bra sätt. I den 56:e minuten visade Alex Iwobi upp fina tekniska kvaliteter i Arsenal då ahn tog sig förbi tre motståndare innan han passade till Akpom. Engelsmannen befann sig oturligt nog i en offside-position och vinkades av. 

Den bästa chansen som Arsenal skapade under halvleken kom med lite mer än tio minuter kvar att spela då Jack Jebb lyfte in en väl placerad frispark som friställde Akpom men hans nickavslut var betydligt sämre och kunde enkelt räddas utav den tyske keepern. Efter det skulle matchen avslutas på ett mindre klassfullt sätt då båda lagen lyckades dra på sig varsitt rött kort. Först ut var Dortmund i den 81:a minuten och sedan var det Arsenals tur i den 89:e då just Akpom kom sent in i en duell och visades ut med sitt andra gula kort.

Matchen skulle sluta mållös och det är verkligen inte något möte som går till historien som någon direkt underhållning. Trots detta leder fortfarande The Gunners gruppen med sju inspelade poäng. Vi får hoppas på bättre spel och mål när serien nu vänder och de båda lagen möts igen på tysk mark, i Dortmund. Den matchen i UEFA Youth League spelas tidigare under samma dag som herrarnas möte med Dortmund i Champions League. Arenan som ungdomsmatchen kommer att göras upp på ska ligga i princip bredvid Signal Iduna Park så för er som planerat att resa till Tyskland hoppas jag tar er dit och stöttar Arsenal.

Arsenal U19-Dortmund U19  0-0

Mål: -

Publik: 793.

Så spelade Arsenal:

Deyan Iliev - Hector Bellerin, Stefan O´Connor, Isaac Hayden (C), Brandon Ormonde-Ottewill - Glen Kamara, Kristoffer Olsson - Ainsley Maitland-Niles, Jack Jebb, Alex Iwobi - Chuba Akpom.

Avbytare: Josh Vickers, Julio Pleguezuelo, Jon Toral, Leander Siemann, Renny Smith, Kaylen Hinds, Austin Lipman.