Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger hoppas på tre poäng mot Palace imorgon.

Wenger från dagens presskonferens

fre 25 okt 2013 kl 20:34

Arséne Wenger pratade om Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, en potentiell bojkott av VM i Ryssland 2018 och förra omgångens vackraste mål inför matcen imorgon.

Wenger mötte media inför helgens match mot Crystal Palace på bortaplan.
Här är ett axplock av hans tankar och idéer.

Om Thomas Vermaelen:
- Han är väldigt frustrerad över att inte få tillhöra startelvan. Han är frustrerad för han vet att han är tillräckligt bra för att spela varje match. Men vi måste berömma hans attityd som är fantastisk. En fantastisk kapten. Det är inte alla som uppträder som honom i sådana här stunder. Jag förstår hans frustration men tyvärr ingår sånt här i våra jobb.

Om Mertesacker och Koscielny:
- De har gjort det bra i mittlåset så här långt och därför ser jag inte heller någon anledning till att göra någon förändring. Vermaelens chans kommer. Han uppträder varje dag som att han är redo och det är viktigt i detta yrket.

Om en förmodad bojkott av VM i Ryssland 2018:
- Du måste bekämpa rasism oavsett om det är i Ryssland eller någon annanstans i världen. (Han syftar på veckans Champions League match mellan CSKA Moskva och Manchester City där hemmasupportrarna hånade Yaya Toure för hans hudfärg.) Man kan inte tolerera rasism av något slag och du måste bekämpa det med alla medel. Jag hoppas UEFA har vidtagit åtgärder men att gå så långt som att bojkotta är lite tidigt i detta skede. Jag tror att Ryssland själv tar ställning mot rasism och försöker få med alla i detta.

Om Wilsheres och Kasamis mål i förra omgången:
Vilket som var snyggast? Tveklöst Jacks mål. Pajtim Kasamis mål var av högsta klass och väldigt exceptionellt men Premier League är fullt med spelare som kan göra sådana mål. Att göra mål som Wilshere gjorde med hela spelet fram till målet, det är det inte många som kan!