Medlemmar: 8835 st.

Giroud sköt ett av målen när Arsenal vann på Selhurst Park.

Arsenal utökade ligaledningen!

lör 26 okt 2013 kl 19:04

Inför matchen talade det mesta för en enkel seger. Arsenal ställdes mot ett av ligans formsvagaste lag i form av Crystal Palace. Arsenal fick dock slita för att ta tre poäng i en match som The Gunners vann med 2-0.

Arsenal kom till matchen med en tung CL-förlust mot Dortmund i bagaget. Nu mötte man på pappret betydligt enklare motstånd i form av Crystal Palace och siktet var inställt på tre poäng. Wenger valde att starta Flamini som missade matchen mot Dortmund p.g.a. hjärnskakning. Wilshere däremot, som linkade av planen i tisdags, fick börja på bänken. Tillbaka i startelvan var också Cazorla istället för Rosicky.

Det var bortalaget som inledde matchen klart bäst. Arsenal tog tag i matchen från första början och ägde bollinnehavet fullständigt. Bortalaget skapade också matchens första målchans. Sagna hittade med ett inlägg in till Giroud som nickade strax över. Redan efter sju minuters spel fick tyvärr Flamini lämna planen p.g.a. känningar i ljumsken, ersättare blev den unge tysken Serge Gnabry.

Under den första kvarten fick hemmalaget knappt låna bollen men när man väl fick den hotade man genom snabba omställningar. Arsenal fortsatte att hålla i bollen och föra spelet. Efter 17 minuters spel hotade Özil i djupet men hittade inte fram med passning till Giroud. Bättre chanser än så hade Arsenal svårt att skapa trotts ett stort spelövertag. Det blev mest passningar i sidled och alltför få djupledslöpningar. Sakta men säkert började även hemmalaget jobba sig in i matchen och tempot i bortalagets passningsspel började avta rejält.

Crystal Palace fick låna bollen mer och mer och skapade också en hel del chanser. Både Chamakh och Guedioura testade och sköt från distans men skotten gick rakt på Szczesny. Men helt klart var det att hemmalaget nu verkligen var med i matchen och hotade offensivt. I den 33:e minuten fick Palace ett jätteläge att ta ledning. Efter en frispark hamnade bollen hos Bannan som fick gott med tid på sig att avsluta. Hans skott med vänstern smet dock strax utanför den bortre stolpen.

Nu var det en betydligt mer öppen matchbild där bägge lagen fick mer ytor att anfalla på. Med ett mer offensivt Crystal Palace kunde bortalaget vaska fram några halvchanser genom Cazorla och Ramsey. I den 41:a matchminuten fick den före detta Arsenalspelaren Maroune Chamakh ett jätteläge att ge hemmalaget ledning. Kapten Jedinak slog ett perfekt inlägg till en helt ren Chamakh. Marockanen tajmade dock upphoppet helt fel och nådde inte bollen.
Första halvlek slutade 0-0 och trots ett stort bollinnehav för Arsenal var det hemmalaget som skapat de farligaste chanserna. Arsenal fick efter den första kvarten inte sitt spel att klicka alls och släppte även till en hel del i eget straffområde.

Om Arsenal hade det svårt att skapa ordentliga målchanser i den första halvlek var inledning på den andra något helt annat. Det hade bara gått ett par minuter när Ramsey hittade in till Gnabry i straffområdet. Tysken lurade sin försvare, blev nerriven och domaren blåste straff för Arsenal. Straffen tog lagkapten Arteta hand om på bästa sätt när han tryckte bollen stenhårt i nättaket. 1-0 Arsenal, som fick en perfekt start på den andra halvleken!

Efter ledningsmålet fortsatte Arsenal att skapa chanser. Özil, Giroud och Gnabry vägspelade och tyskens avslut gick strax utanför. Sagna hittade i den 54:e minuten fram med ett inlägg till Giroud vid den första stolpen. Fransmannen fick gå upp relativt ostört men nickade utanför. Känslan var att Arsenal nu fått igång sin offensiv på allvar och att de hade god kontroll på matchen. Men likt den första halvleken jobbade sig Crystal Palace tillbaka in i matchen.

När en kvart var spelad av den andra halvleken började hemmalaget få tag i bollen betydligt mer och hotade offensivt genom sina omställningar. I den 65:e matchminuten ställde hemmalaget om snabbt efter en Arsenalhörna. En långboll nådde en frispringande Chamakh som blev nerriven av Arteta. Domare Chris Foy blåste frispark och plockade fram det röda kortet. Strax efter utvisningen bytte Wenger in Wilshere och Monreal för att stärka defensiven, ut gick Gnabry och Cazorla.

Hemmalaget gjorde det riktigt bra efter utvisning och pressade tillbaka Arsenal rejält. Efter 74:a minuters spel vägspelade sig Ward fram på högerkanten och avlossade ett långskott. Avslutet gick, via Szczesnys fingrar, i ribban. På den följande hörnan hamnade bollen hos Jedinak som tryckte till på halvvolley vilket tvingade Szczesny till en kanonräddning.
Med ungefär tio minuter kvar att spela började Crystal Palaces massiva offensiv avta mer och mer. Det märktes att hemmalagets uppoffrande spel under matchen slitit på krafterna. Detta resulterade i att ytor skapades för Arsenal att kontra på. Ytorna utnyttjade bortalaget på bästa sätt och i den 87:e matchminuten löpte Ramsey längs vänsterkanten, vek inåt och lyfte bollen perfekt till Olivier Giroud som nickade in 2-0 från nära håll. Vinsten och den fortsatta ligaledningen var därmed säkrad!

Arsenal gjorde sett över nittio minuter ingen bra match. Passningsspelet gick för långsamt och man hotade sällan i djupet. Hemmalaget försvarade sig väl och var bra på att hota offensivt när de väl hade bollen. Kreatörer som Özil och Cazorla kom inte med i spelet tillräckligt och passningarna gick allt för ofta i sidled. Nu gäller det för laget ta med sig det positiva, som en hållen nolla och ännu en trepoängare, när man nu går in i en tuff period med en rad svåra matcher framför sig. Vi supportar kan fortsatt glädja oss åt att vara "top of the league"!