Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Kos och Arsenal skicka ut även Chelsea ur Ligacupen?

Inför: Arsenal - Chelsea

tis 29 okt 2013 kl 12:32

Ligacupen. Toppmöte. Derby. Det är svårt att få en intressantare match i England än Arsenal-Chelsea. Båda lagen är i en bra form, och båda lagen har ett riktigt tufft schema framöver. Allt kan hända i den fjärde omgången av Capital One Cup.

Mitt under straffläggningen i senaste ligacupmatchen mot West Brom, så lottades nästa omgång. Vinnaren fick möta Chelsea på hemmaplan. Arsenal vann till slut efter att Nacho avgjorde. Chelsea hade tidigare slagit Swindon Town på bortaplan med 0-2. Allt var upplagt för en stormatch.
Arsenal spelade i lördags borta mot Crystal Palace i ett Londonderby. Det blev en 0-2 vinst efter att Arteta gjort mål på straff i början av andra halvleken, och i slutet av matchen nickade Giroud in det sista målet. Palace hade mellan målen skapat ett tryck på Arsenal. Att Arteta fått ett rött kort var en stor faktor till det. Tillslut löste Ramsey och Giroud det hela, och ligaledningen var fortfarande vår.

Chelsea hade en mycket tuffare match. Laget ställdes mot den andra favoriten till ligatiteln, Manchester City, på Stamford Bridge. Chelsea vann tillslut matchen med 2-1. Torres avgjorde i slutet av matchen efter en dundertabbe av Citys målvakt Joe Hart. Segern betydde att Chelsea seglade upp till andraplats i ligan, två poäng efter Arsenal.
Största samtalsämnet inför Ligacupsmatchen har varit att Arsenal spelade den tidiga matchen på lördagen, medan Chelsea fick spela den sena matchen på söndagen. En som pratat mycket om detta är Chelseas tränare, Mourinho. Han har bland annat anklagat Capital One Cup-ledningen för att hjälpa Arsenal att vinna en titel. Han sa: "Om de vill att Arsenal ska vinna en titel är det här en bra hjälp. Om de vill ha en stormatch mellan två stora lag i London, så borde de ha lagt matchen på onsdagen." Mourinho hotade även med att ställa ut ett ungdomslag, men har bakat efter att ha pratat med ledningen om det. Istället så kommer han att ställa upp med samma elva som han gjorde mot Swindon Town.

Wenger bryr sig inte om det. Han har under de senaste åren fått stå ut med mycket kritik från fansen för att han inte satsar på cuperna, så Arsenal kan ta den efterlängtade titeln. Bossen tar med sig ett väldigt starkt lag, men han kommer vila ett par spelare, som han sparar till den tuffa ligamatchen som väntar i helgen, mot Liverpool.

Skadeläget

Arsenal: Sedan de tidigare har laget skador på Walcott, Podolski, Chamberlain, Zalalem och Diaby. Nu får vi lägga till Flamini på den listan. Fransosen är borta på obestämd tid, dock så var skadan inte så allvarlig enligt Wenger. Frimpong är inte heller tillbaka i full form.

Chelsea: Laget har haft en väldig tur med skadorna hittills. Den enda personen på skadelistan är Van Ginkel, som är borta hela säsongen.

Troliga startelvor

Arsenal:
Emiliano Viviano
Carl Jenkinson - Thomas Vermaelen - Laurent Koscielny - Nacho Monreal
Jack Wilshere - Isaac Hayden
Ryo Miyaichi - Tomas Rosicky - Serge Gnabry
Nicklas Bendtner

Chelsea:
Mark Schwarzer
Cesar Azpilicueta - John Terry - David Luiz - Ryan Bertrand
Ramires Nascimento - Mikel Essien
Kevin De Bruyne - Juan Mata - Willian
Demba Ba