Medlemmar: 8824 st.

Ajaj. Carl Jenkinsons dåliga nick öppnade för Chelsealedning igår kväll.

Arsenal ute ur Ligacupen

ons 30 okt 2013 kl 11:23

Arsenal är ute ur ligacupen. Det blev en tung 0-2 förlust hemma mot Chelsea efter mål av Azpilicueta, i första halvlek, och Juan Mata, i andra halvlek. Chelseas elva hade mer rutin och kunde kontrollera Arsenal under hela matchen.

Innan matchen var det mycket snack om hur lagen skulle ställa upp. Då det är ett tufft schema just nu, för både Arsenal och Chelsea, antog många att det skulle vara två reservbetonade lag. När elvorna väl släpptes kunde man se att Arsenal hade gjort åtta förändringar jämfört med vinsten mot Crystal Palace. Chelsea hade gjort hela tio förändringar jämfört med vinsten mot Manchester City. Wenger har aldrig vunnit en match mot Mourinho, och den sviten fortsätter än.

Första halvlek
Det var en jämn start på matchen, lite fördel Chelsea. Båda lagen kände på varandra och försökte hitta lägena. Chelsea skapade trycket i början, men hade svårt att komma igenom Arsenals försvar. De använde kanterna och försökte spela sig in på det sättet. Då Arsenal saknar de riktiga kantspelarna, så blir det väldigt mycket spel i mitten av planen. Man märkte hur svårt det var mot ett så rutinerat och stabilt Chelseaförsvar. Rosicky och Cazorla var Arsenals drivmotor framåt. Den förstnämnde försökte spela ihop sig med dansken Nicklas Bendtner, och var nära ett par gånger.
Första riktigt farliga läget kom i den 21 minuten. Chelseas mittfältare Willian hämtade upp bollen på vänsterkanten. Han slog in ett inlägg mot Eto'o som slog den mot första stolpen, men den gick en bit utanför. Fyra minuter senare skulle målet komma. Chelsea satte upp en kontring efter en Arsenalhörna. Michael Essien försökte nå Kevin de Bruyne med en kross, men han slog bollen på en försvarare och bollen flög mot Arsenals mål. Carl Jenkinson försökte då nicka tillbaka bollen mot Fabianski men fick inte tillräckligt med kraft i nicken. Chelseas ytterback, Azpilicueta, kunde nå bollen före och peta in den i mål. Detta var spanjorens första mål i Chelseatröjan, och Chelsea ledde med 0-1.

Wengers mannar svarade upp väldigt bra efter målet. Rosicky och Cazorla försökte spela sig igenom Chelseas mur, men det gick inte bra. Arsenal har under den senaste tiden saknat riktigt yttrar som kan lägga till ett extra hot i anfallet, och det märktes väldigt tydligt i dagens match. Chelsea var alldeles för kompakta. Trots att Arsenal har spelare som kan slå dom mest otroliga passningarna, så lyckades man inte spela sig igenom.
Den absolut farligaste chansen som Arsenal hade i första halvlek var när Monreal lyckades bryta en passning på Chelseas planhalva. Ytterbacken satte fart mot kanten för att slå ett inlägg, men det fanns ingen i boxen. Han valde istället att avsluta själv. Bollen nuddade Cahills ben, vilket gjorde att den gick strax utanför stolpen.

Andra halvlek
Arsenal satte upp tempot direkt i andra halvlek. Laget såg mycket piggare ut. Många spelare visade passion och vilja, trots att de inte spelade sin absolut bästa match. Det var dock Eto'o som skulle få första farliga chansen. Endast fyra minuter in i andra, drog kameruniern Eto'o på med ett riktigt farligt skott, som gick strax utanför stolpen. Fabianski hade varit chanslös på bollen om den hade hållt sig innanför stolpen.
Båda lagen försökte spela allt mer aggressivt efter det. Cazorla hade ett farligt läge, men sköt strax utanför. Aaron Ramsey avancerade från kanten, efter att Arsenal byggt upp ett tryck mot Chelseamålet. Ramsey sköt mot mål, men bollen ändrade helt riktning tack vare ett Chelseaben. Mark Schwarzer i målet blev helt ställd men fick tillslut se bollen studsa utanför stolpen, till en hörna. Det var dock inte slut där. Ramsey tog allt mer tag i spelet, och var riktigt nära på att höra mål efter ungefär en timme, men skottet var inga problem för Chelsea. I den 63 minuten byttes Mesut Özil in på plan, istället för Ryo. Japanen hade inte den bästa kvällen i sitt liv, och det märktes att många Gooners velat se det bytet.
Det var inte mycket Özil kunde göra i den 66 minuten. Willian nickade ner bollen till en fristående Juan Mata, som med fel fot dunkade upp bollen bakom Fabianski. Mata har inte fått spela mycket i år hittills, men när han väl spelat så har han gjort ett stort intryck. Målet betydde 0-2, och det kom precis när Arsenal byggt upp pressen.

Direkt efter bollen byttes Nicklas Bendtner ut, och in kom fransmannen Olivier Giroud in. Wenger ville få in ett mål fort, och laget kom riktigt nära. Wilshere avancerade mot straffområdet. Han dribblade av två spelare och Giroud fick turligt nog bollen. Anfallaren sköt direkt, men Schwarzer gjorde en prakt räddning.
Trots högpress och spelare i världsklass, så lyckades inte Arsenal komma fram till dom riktigt farliga lägena. Cazorla hade ett skott strax utanför från kanten, och Wilshere hade ett strax över från 20 meter. Inläggen höll inte alls hög klass. Antingen var dom för låga och korta, eller för höga och långa. För det mesta kunde Schwarzer enkelt plocka ner dom. Det var Chelsea som hade de allra farligaste möjligheterna i slutet av matchen, med bland annat ett skott av Ramires. Bollen gick strax över ribban, efter en väldigt konstig bollbana.
Nu får Arsenal istället lägga fokus på att behålla ledningen i Premier League, samtidigt som man ska kvala sig vidare ifrån dödens grupp i Champions League. Nästa fyra matcher är mot Liverpool (hemma), Dortmund (borta), Manchester United (borta) och Southampton (hemma). Mycket viktiga matcher och väldigt mycket som står på spel.