Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin liknar Emirates Stadium vid en teater.

Arsjavin sågar fansen: ”Stöttade inte laget”

tor 31 okt 2013 kl 17:39

Han var Arsenals dyraste värvning genom tiderna innan Mesut Özil värvades till Arsenal. Det blev dock ingen succé i klubben och nu skickar han en riktig känga till Arsenal-fansen som besöker Emirates Stadium.

Den 32-årige ryssen, som ganska nyligen återvänt till Zenit St. Petersburg, uttrycker sina tankar om Arsenals supporterskap och atmosfären på arenan som han fick uppleva under fyra säsonger i klubben på ett minst sagt nedvärderande sätt.
- Atmosfären var konstig. Det kändes som att fansen trodde att de var på teater: sköna sittplatser, dyra biljetter och det var där för att se en show – inte för att stötta laget.

Arsjavin kostade Arsenal runt 150 miljoner kronor då han värvades från hans nuvarande klubb Zenit St. Petersburg. "Den lille tsaren" gjorde succé under sitt första halvår då han bl.a. gjorde fyra mål på Anfield i en ligamatch mot Liverpool. De efterföljande säsongerna blev dock inte lika succérika och Arsjavin fick minimalt med speltid. Enligt Arsjavin är han dessutom inte ensam om att ha klagat på atmosfären hemma på Emirates Stadium.
- Flera spelare och ledare från tiden på Highbury har klagat på att atmosfären varit dålig på Emirates.

Andrej Arsjavin har sedan flytten tillbaka till Ryssland och Zenit varit given i det ryska topplaget.