Medlemmar: 8853 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jubel. Olivier Giroud har haft en fin säsongsinledning.

"Det är en egenskap att inte vara girig"

fre 1 nov 2013 kl 11:51

Olivier Giroud anser att det är minst lika viktigt att spela fram till mål som att göra mål. Han har börjat säsongen strålande med fyra assist i Premier League, redan en mer än i fjol.

27-åringen var direkt huvudperson i Jack Wilsheres förbluffande snygga mål mot Norwich i förra omgången
och han säger att hjälpa andra att göra mål gör honom tillfredsställd.
- Det är en egenskap som anfallare att inte vara för girig framför mål. Har du en medspelare som är i bättre position än du själv måste du passa honom. Anfallare blir bedömda efter hur många mål de gör, men vi måste också göra assist. Och det är det jag försöker göra, hjälpa mina lagkamrater.

- Det är enkelt att spela med grabbar som Wilshere, Özil, Cazorla och Rosicky. Vi förstår varandra på planen och när vi spelar one-touch-fotboll som senast mot Norwich är det ett nöje att titta på.
Vi försöker göra det varje match och när vi lyckas är det fantastiskt.

Arsene Wenger säger att Girouds form denna säsongen beror på hans förbättrade teknik.
Han säger själv att det beror på att hans självförtroende är mycket bättre nu.
- Jag tror själv att det tekniska har funnits där sen innan, kanske har den förbättrats en aning eftersom vi jobbat hårt med den på träningen. Det handlar också om förtroende. Jag gjorde det bra i början av säsongen och hade en bra försäsong med klubben till skillnad från förra året då jag inte var med från början.
Och så började jag göra mål redan i försäsongsmatcherna.
- Jag känner mig väldigt självsäker. Tränaren får mig att må bra och hjälper mig utvecklas varje dag. Allt handlar om att må bra och få känna förtroende, tror jag.