Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Per Mertesacker och Arsenal att kunna stoppa Liverpool och Luis Suarez?

Inför: Arsenal-Liverpool

fre 1 nov 2013 kl 21:48

Trots en stark inledning på säsongen har Arsenal haft svårt på sistone att få till det i de stora matcherna, med förluster mot både Dortmund och Chelsea. Nu väntar ännu ett test när formstarka ligatrean Liverpool besöker serieledaren på Emirates.

Arsenal har öppnat ligan på ett alldeles utmärkt sätt, men detta utan att ha satts på några riktiga prov ännu. Nu väntar dock en tuff period med matcher mot diverse topplag i såväl ligan som i Champions League, med en bortamatch mot Dortmund redan på onsdag och efter det ligamatcher mot både Manchester United och överraskningslaget, Southampton. Första matchen på den tuffa resan spelades i tisdags där det blev förlust med 0-2 mot Chelsea i Capital One Cup. Trots stort spelövertag lyckades Arsenal bara med ett enda skott på mål, och för att ännu en titelchans inte ska dem ur händerna krävs det en uppryckning på lördagskvällen mot Liverpool - ett av ligans formstarkaste lag, med ett anfallspar varenda mittbackspar borde frukta.

Liverpool kommer ifrån en övertygande seger mot West Bromwich på Anfield med 4-1, med ett hattrick från superstjärnan Luis Suarez. Det är ett Liverpool som spelar med ett helt annat självförtroende och flyt i sitt spel om man jämför med den förra säsongen. Man har också ett av världens bästa anfallspar i Daniel Sturridge och Luis Suarez, som kommer att ställa frågor till Arsenals backlinje. Kreatören Phillipe Coutinho väntas även göra comeback mot Arsenal på lördag, vilket alla Pool-supportrar självklart jublar över.

Vid vinst för Arsenal på lördagen skapar man sig ett fem poängs försprång ner till Liverpool, samtidigt som tvåan Chelsea kan hänga på lite närmare i ryggen. Blir det däremot förlust så går Liverpool om Arsenal och kan, om det vill sig riktigt väl, ta över serieledningen.

Det är helt klart upp till bevis som gäller för Arsenal, mot ett Liverpool som är giftigare än de varit på länge. Räkna med en fartfylld fotboll där båda lagen går för tre poäng, konstigt vore annars.

Skadeläget

Arsenal: Både Walcott och Podolski är tillbaka i träning där den förstnämndas comeback bara ska vara någon vecka bort, Prins Poldi får kämpa cirka två veckor till. Sedan tidigare är Chamberlain, Sanogo och Diaby långtidsskadade även om comebacken närmar sig för The Ox och Sanogo, Diaby får vänta några månader. Den kanske tyngsta skadan är dock på den så viktige, Mathieu Flamini, som enligt Wenger kan vara tillbaka till matchen mot Manchester United. Ungtuppen Gnabry är också tveksam till spel, ett sent test väntas göras om han är tillgänglig eller ej. Positivt däremot (ja, det finns faktiskt det) är att Mikel Arteta återvänder till truppen efter sin hårda utvisning mot Crystal Palace.

Liverpool: I Liverpoollägret ser skadekollen allt bättre ut. Coutinho är tillbaka i truppen. Den enda skadan som faktiskt påverkar startelvan är vänsterbacken José Enrique som väntas missa Arsenalmatchen, spanjoren dras med knäproblem. Annars missar även en annan spanjor, Iago Aspas, matchen mot Arsenal och ytterligare en månad.

Statistik:

* Daniel Sturridge har bäst målsnitt i hela ligan den här säsongen, han har gjort mål 88,88% av matcherna han spelat i Premier League den här säsongen. Vart fjärde skott han skjutit har gått in.
* Arsenal är det enda laget i PL som gjort mål i alla matcher så här långt samt tagit ledningen i alla förutom en.
* Arsenal har gjort mål i de senaste 14 ligamatcherna.

TROLIGA STARTELVOR

Arsenal:
Wojicech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mikel Arteta - Aaron Ramsey
Tomas Rosicky- Mesut Özil - Santi Cazorla
Olivier Giroud

Liverpool:
Simon Mignolet
Kolo Toure - Martin Skrtel - Daniel Agger
Glen Johnson - Lucas Leiva - Steven Gerrard - Aly Cissokho
Jordan Henderson
Daniel Sturridge - Luis Suarez