Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Belåten. Arsene Wenger var nöjd efter 2-0-segern mot Liverpool igår kväll.

"Vi gjorde en mycket bra match"

sön 3 nov 2013 kl 14:38

Arsene Wenger var mycket nöjd med gårdagens seger mot Liverpool - och det faktum att Arsenal nu leder ligan med fem poäng.

Santi Cazorla skickade in 1-0 och Aaron Ramsey 2-0. Arsenal tog säsongens åttonde Premier League-seger när Liverpool slogs tillbaka med 2-0.
Arsene Wenger var mycket belåten efteråt.
- Det var viktigt att komma tillbaka snabbt (efter förlusten mot Chelsea i Ligacupen) och visa folk att vi kan vinna stora matcher, sade han.
- Och att vinna på ett övertygande sätt är ännu viktigare.

På presskonferensen fick fransmannen frågor om Aaron Ramseys - och om det finns likheter med Cesc Fabregas.
- De är helt olika spelare. Aaron Ramsey spelar riktigt bra just nu ... och det gör hela laget. Jag kan inte nämna bara en spelare när hela laget spelade bra. Vårt defensiva jobb i matchen var fantastiskt och vi hade Suarez, Sturridge, Gerrard, Coutinho och till och med Moses under kontroll. Jag tycker att våra försvarare förtjänar mycket beröm.

Chelsea föll tungt med 0-2 mot Newcastle och gjorde en svag match.
Wenger var överraskad.
- Ja, det var inte väntat. Vem hade sagt att det skulle göra det efter matchen här i tisdags kväll? Men I premier League gäller det att vara bra hela tiden. Det har vi varit sedan 1 januari 2013 med samma grupp av spelare. Vi har haft väldigt bra form i ligan sedan den tunga förlusten mot Aston Villa. Vi har 25 poäng på tio matcher. Det är en respektabel summa av poäng. Vi tar match för match och nu väntar Dortmund på onsdag. Det är ännu en stormatch och vi är i en position där vi absolut vill ha ett resultat där. Den här segern (mot Liverpool) sätter och i ett mentalt bättre läge.

I andra halvlek tvingades Kieran Gibbs kliva av. Efter matchen hade Wenger inga större nyheter att berätta om den eventuella skadan vänsterbacken hade drabbats av.
- Han har problem med vaden, men jag vet inte hur illa det är.

Hur är det med Jack Wilshere?
- Hans ankel är inflammerad. Jag vet inte nu om han är tillgänglig på onsdag.