Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil trivs i London. Här tillsammans med Cazorla.

Özil stortrivs i sin nya tillvaro

tis 5 nov 2013 kl 13:59

Arsenalstjärnan Mesut Özil har pratat om sin anpassning till London - livet inför onsdagens drabbning mot Dortmund. 25-åringen säger sig trivas utmärkt på alla plan – och ser ljust på årets säsong.

Mesut Özil har fått en flygande start på sin karriär i Arsenal. Han har så här långt bidragit med fina prestationer på planen och visat prov på stora färdigheter som fotbollsspelare. Exempelvis tog det endast 10 minuter för Özil att assistera till sitt första mål i debuten borta mot Sunderland tidigare på säsongen. Tysken har flitigt hyllat sin manager Arsene Wenger och menat att det var på grund av fransmannen som han tog beslutet att ansluta till Londonklubben.
Inför onsdagens möte mot Dortmund i Tyskland fick Özil frågan om han tror Arsenal kan vinna Premier League den här säsongen. Med svaret som grund är det uppenbart att han tror på sig själv och sina lagkamrater.
- Varför inte? Om du har en fempoängsledning efter tio spelade matcher, finns möjligheten att avsluta säsongen i toppen av tabellen.

Özil har minst sagt blivit en populär person hos Arsenalfansen. I sin hemmadebut fick stjärnan bland annat ett mycket varmt välkomnande av fansen när hans namn presenterades inför avsparken. Stödet har varit en bidragande anledning till att 25-åringen anpassat sig till livet i London på ett bra sätt. Stjärnan menar att han trivs utomordentligt i sin nya klubb.
- Allt är jättebra i Arsenal. Managern, lagkamraterna, Londonlivet, jag känner mig verkligen hemma här.

Avslutningsvis delade Özil med sig av sina tankar om onsdagens motståndare i Champions League, Borussia Dortmund. Mesut menar att den tyska storklubben tillhör en av favoriterna till att vinna turneringen.
- De slog oss på Emirates, så Dortmund är en av favoriterna till att vinna turneringen. De hade ett starkt lag förra säsongen – och jag har känslan att de kan bli ännu bättre.

Fansen älskar Özil och huvudpersonen uppskattar fansen tillbaka. Kombinationen kan bli guld värd för framtidens Arsenal.