Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är nöjd med Kos och Mertesackers jobb.

Mittbacksduo imponerar på Wenger

lör 9 nov 2013 kl 17:38

Arsenal och försvarsspel har under de senaste åren varit en icke fungerande ekvation många gånger. Nu ser läget betydligt bättre ut – något Wenger förklarar med ord som kvalitet, lugn och självförtroende.

Arsenals försvarsspel har under de senaste åren kritiserats hårt mellan varven. Många har till och med menat att Arsèéne Wenger inte haft förmågan att få en defensiv att fungera sedan de oslagbaras tid. När Arsenal för några år sen åkte till Old Trafford för att möta Manchester United fick kritikerna fog för sina påståenden i och med den tunga 8-2 förlusten.
Efter matchen värvades fem spelare in på Deadline Day – en av dessa försvararen Per Mertesacker. Tyskens ankomst skulle så småningom innebära en förbättrad defensiv tillsammans med Laurent Koscielny.

Imorgon är Arsenal tillbaka på Old Trafford - men den här gången är det helt andra förutsättningar som London- klubben går in i matchen med. Arsenal leder ligan och Wenger har slutligen hittat en stabilitet i försvarsspelet. Fransmannen har sin teori klar om vad den defensiva framgången beror på.
- Det är en blandning av kvalitet, lugnhet, självförtroende och att inte drabbas av panik i pressade situationer. För tillfället är försvararna på sin topp i dessa situationer.

Försvararna fransmannen syftar på är firma Koscielny/Mertesacker. De har tillsammans hittat en balans och lärt känna varandra på planen. Koscielny bidrar med snabbhet och aggressivitet, Mertesacker med stabilitet och organisation. De två senaste prestationerna mot Liverpool och Dortmund bevisar enligt Wenger att de ovan nämnda försvarsspelarna levererar när det som mest gäller.

-Vi har hållit nollan nu i de senaste två svåra matcherna. De hade inte varit en möjlighet utan bra prestationer från dina mittbackar.