Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

2-2 blev det för U18-laget mot Southampton.

U18 kryssade borta mot Southampton

sön 10 nov 2013 kl 09:52

Arsenals U18-lag reste under lördagen till Southampton för ligamöte med The Saints. Hemmalaget gick tidigt upp i en 2-0-ledning men tack vare mål från Renny Smith och Alex Iwobi lyckades man få med sig en poäng.

Coach, Carl Laraman gästade med sina unga grabbar Southampton under lördagsmorgonen för spel i den elfte omgången utav U18 Premier League. Totalt gjorde han sex ändringar i den startelva som senast föll mot Manchester City. Ryan Huddart, Tafari Moore, Jack Jebb, Kaylen Hinds, Dan Crowley och Alex Iwobi gick in i startelvan. Flera utav de var inblandade i onsdagens möte med Dortmund i Uefa Youth League som slutade 2-2 efter att man tappat en ledning på 2-0.

Lördagens match mot Southampton inleddes på ett miserabelt sätt av Arsenal och hemmalaget skulle snabbt ta ledningen men även uttöka den innan klockan ens tickat upp på den tredje matchminuten! Josh Sims av Southampton tog sig framåt i banan, lyckades ta sig förbi flertalet dueller med Arsenal-försvarare innan han placerade bollen i en ahörnet av målet. 1-0 i den första spelminuten alltså. The Sints andra mål i matchen kom endast minuten senare då The Gunners slarvade något enorm och tappade bollen enkelt på egen planhalva vilket tillät Ryan Seager att sätta bollen i nät bakom Ryan Huddart. Den katastrofala starten av matchen var ett faktum men det kunde ha blivit ännu värre redan i den sjunde minuten då Soton återigen var nära att näta men en block precis framför mål stoppade det. 

Efter några mardrömsminuter i inledningen så vaknade tillslut Arsenal till liv och skapade lite på egen hand också. Dan Crowley, som har varit väldigt upphausad på sociala medier, hittade med en fin passning fram till Tarum Dawkins som gick på avslut. Oturligt nog lyckades han inte hålla sitt avslut innanför ramen. I den här perioden av matchen pressade man verkligen ner hemmalaget i banan och fortsatte att skapa lägen och både Dan Crowley och Jack Jebb hade varsina avslut på mål. I den 28:e minuten hade Arsenal en boll i nät efter att Dawkins slagit in returen på Kaylen Hinds skott men tyvärr blev det bortdömt för offside. Sex minuter senare skulle dock en reducering komma då Kaylen Hinds serverade Renny Smith med en fin djupledsboll och han avslutade snyggt med en fin lobb över den utrusande Southampton-keepern. Det var ett viktigt psykologiskt mål och resultatet stod sig till pausvilan trots att Dan Crowley hade en möjlighet att kvittera med två minuter kvar att spela.

Den andra halvleken skulle Arsenal inleda på samma positiva sätt som man avslutade den första och kvitteringen lät inte vänta på sig. I den 50:e minuten så gick Alex Iwobi på ett avslut från distans som på vägen fram till mål touchade en försvarare vilket ställde målvakten och bollen gick retsamt lätt in i mål. Efter detta så tog hemmalaget över igen och man pressade ner Arsenal i banan. Det syntes att man var desperata till att återta ledningen. Ryan Huddart i målet tvingades till ett flertal kvalificerade räddningar under den andra halvleken men det kunde trots detta lika gärna ha varit Arsenal som fick med sig alla tre poängen hem. Inbytte, Stephy Mavididi gick på ett avslut som var av hög klass men som tog i ribban och gick ut.

Matchen slutade 2-2 vilket får ses som ett bra resultat med tanke på den hemska starten man fick med två insläppta mål efter två minuter. Faktum kvarstår dock att U18-laget inte har vunnit en enda match på de tio senaste omgångarna. Förhoppningsvis får vi ändå se en seger nästa helg då det stundar ett derby mot Chelsea hemma på London Colney.

Southampton U18 - Arsenal U18 2-2

Mål: 1-0 Sims (1), 2-0 Seager (2), 2-1 Smith (34), 2-2 Iwobi (50).

Så spelade Arsenal:

Ryan Huddart - Tafari Moore, Elliot Wright, Leander Siemann, Arinse Uade - Renny Smith, Jack Jebb - Tarum Dawkins, Dan Crowley, Alex Iwobi - Kaylen Hinds.