Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud och Koscielny under en uppvärmning på Colney.

Koscielny hoppas Giroud får sin återhämtning

tis 12 nov 2013 kl 12:22

Oliver Giroud har spelat mycket under säsongen och bidrar med såväl mål som framspelningar. Hans goda vän Koscielny har uppmärksammat framfarten - men hoppas anfallaren snart får sin välbehövliga vila.

När Arsenal inför säsongen inte lyckades värva en högkvalitativ anfallare förutspådde många att Oliver Giroud skulle få mycket speltid i anfallet. Det har också blivit fallet. Anfallaren har startat majoriteten av lagets matcher under hösten, bortsett från de två första omgångarna i ligacupen där Nicklas Bendtner fått Wengers förtroende. Olivers goda vän Laurent Koscielny menar att landsmannen är viktig för Arsenals anfallsspel ur flera perspektiv.
- Det är sant att han inte alltid gör mål, men han ligger i alla fall bakom många genom sin spelstil. Ett exempel är målet mot Dortmund.

Att Giroud spelat mycket under säsongen bekymrar inte Wenger. Fransmannen menade i dagarna att han inte sett några tecken på trötthet så här långt, men Koscielny skulle gärna se att lagkamraten fick lite vila mellan varven.
- Han spelar match efter match och inte fått vila, så kanske känner han sig lite trött. Han är viktig för oss med sin styrka. Man kan se under matcherna att han är jobbig för motståndarnas försvarare. Bollarna han vinner är i luften med ryggen mot mål. Han jobbar hårt i anfallet.

Koscielny blickade även tillbaka mot söndagens tunga nederlag mot Manchester United. Fransmannen tror fortfarande mycket på sitt lag och förklarade varför det slutade som det gjorde.
- Vi är fortfarande självsäkra på vad vi kan. Lärdomen vi kan ta med oss är att vi var för blyga i första halvleken och tilläts inte spela vår fotboll. Andra halvlek var bättre, även om United lät oss hålla i bollen som vi önskade.