Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Benik Afobe gjorde under tisdagen sin första match på åtta månader efter att ha rehabiliterat sig från en knäskada.

Stärkande vinst för U21 mot Villa

ons 13 nov 2013 kl 22:23

Arsenal U21 besegrade Aston Villa hemma på Meadow Park med 4-2 under tisdagen. Jon Toral stod för två mål samtidigt som Benik Afobe återvände till spel efter hela åtta månaders skadeuppehåll.

När Aston Villas U21 gästade London under tisdagen för spel i reservlagsserien så var det ett starkt Arsenal som man ställdes emot. Steve Gatting hade flera kvalitetsspelare att tillgå, bland annat Serge Gnabry, Emmanuel Frimpong, Isaac Hayden och Benik Afobe. Den sistnämnde gjorde sin första match på hela åtta månader då han har rehabiliterat sig ifrån en knäskada. Han startade ensam på topp med tre spelare liggandes bakom honom i form utav Jon Toral, Thomas Eisfeld och Serge Gnabry. Det skulle visa sig bli en match där Arsenal spelade på hög nivå med bra spel och vann rättvist med 4-2.

Arsene Wenger återfanns i publiken på Meadow Park denna kväll och det betydde att det var en bra chans för de unga spelarna att visa upp sina kvaliteter och öka chanserna för spel i A-laget. Man inledde matchen på ett positivt sett och man började direkt skapa farligheter framåt. Serge Gnabry testade Villa-keepern med ett bra skott från distans samtidigt som Benik Afobe visade sig väldigt pigg i sin comeback. Efter sexton minuters spel skulle den härliga inledningen resultera i kvällens första mål. Vänsterbackne, Brandon Ormonde-Ottewill hittade Jon Toral i en bra yta utanför offensivt straffområde. Han höll i bollen på ett fint sätt innan han levererade en pass till den framrusande, Serge Gnabry som enkelt kunde trycka in ledningsmålet. Endast nio minuter senare skulle rollerna vara ombytta mellan Gnabry och Toral samtidigt som ledningen skulle fördubblas. Thomas Eisfeld skickade ut en boll till Gnabry på högerkanten, tysken tog hand om bollen innan han svepte in ett lågt inlägg till Toral. Spanjoren lade sedan med känsla in bollen i nät från nära håll. 

Spelet som Arsenal presterade i det här skedet på matchen var lekfullt och fartfyllt. Det skulle därför inte komma som någon överraskning när laget ökade på till 3-0 i den 36:e minuten. Benik Afobe löpte ikapp en hög genomskärande passning i djupled och lobbade den över den utrusande Villa-keepern. Bollen studsade sakta fram mot målet och detta tillät Jon Toral att trycka in bollen i mål och kunde därmed räkna in sitt andra för kvällen. Afobe var bara minuter senare igång igen då han lobbade över målvakten men bollen smet strax utanför. Arsenal skulle hinna med att även göra ett fjärde mål innan pausvilan och det gjordes av ingen annan än Emmanuel Frimpong på Serge Gnabrys hörna.

Den andra halvleken startade Arsenal och framförallt Benik Afobe på samma pigga sätt som man avslutade den första. Precis efter avspark spelades Afobe fram till ett friläge och han valde att försöka runa Villa-keepern men lyckades inte riktigt och läget rann iväg för honom. Gästerna från Birmingham skulle dock vakna till efter detta och en reducering skulle komma i den 53:e minuten genom Michael Drennan. Man pressade ner The Gunners i banan efter detta och skulle även göra sitt andra för kvällen med en kvart kvar att spela men det skulle inte bli mer efter det. Arsenal kunde ändå spela ut matchen och vinna ganska behagligt tillslut med 4-2 och Steve Gatting med hans staff kan ta med sig många positiva besked från tisdagens match. Det ska även sägas att många utav de spelare som Aston Villa ställde upp med var med och vann NextGen Series förra året. En turnering som Arsenal själva hamnade på en tredje plats i efter att man förlorat mot Chelsea i semifinalen.

Arsenal U21 - Aston Villa U21 4-2

Mål: 1-0 Gnabry (16), 2-0 Toral (25), 3-0 Toral (36), 4-0 Frimpong (45), 4-1 Drennan (53), 4-2 Burke (75).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey - Nico Yennaris, Julio Pleguezuelo (46), Semi Ajayi, Brandon Ormonde-Ottewill - Emmanuel Frimpong (87), Isaac Hayden - Serge Gnabry, Thomas Eisfeld, Jon Toral (77) - Benik Afobe.

Avbytare: Ryan Huddart, Stefan O´Connor (46), Kristoffer Olsson (87), Ainsley Maitland-Niles (77), Chuba Akpom.