Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Woj förlänger med Gunners.

Nytt kontrakt klart för Szczesny

lör 16 nov 2013 kl 14:58

Wojciech Szczesny har förlängt sitt kontrakt med Arsenal, meddelade klubben under lördagseftermiddagen.

Den 23-årige målvakten har stått samtliga matcher i ligan och Champions League den här säsongen och gjort det mycket bra. Den formsvacka han hamnade i förra säsongen verkar vara ett minne blott och nu har han alltså förlängt det kontrakt som annars hade gått ut nästa sommar.
Arsene Wenger uttalar sig så här för Arsenal.com:
- Vi är mycket glada att Wojciech har skrivit på ett nytt kontrakt. Jag har alltid ansett att han är en extremt talangfull spelare, med utmärkta reflexer och stor mental styrka. Han fortsätter att utvecklas hela tiden så han har potential för att bli ännu bättre. Han kan bli en viktig del av Arsenal FC under många år framöver.

Szczesny själv är förstås nöjd:
- Jag är mycket glad över det nya kontraktet. Arsenal är som en familj och jag är så glad att min framtid ligger här. Jag har varit i klubben i över sju år nu och jag vill ta tillfället i akt att tacka alla för allt stöd under min tid här. Många har gett mig ett otroligt stöd sedan jag kom hit som en ung pojke, personer som Tony Roberts som hjälpte mig i min utveckling från unga år. Jag är så stolt över att vara en Arsenal-spelare och jag ser fram emot att hjälpa klubben till framgångar de närmsta åren.

Som vanligt i Arsenal-sammanhang är det ett "long-term contract", vilket normalt brukar betyda fyra år utöver det innevarande året.