Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Benik Afobe som nyligen återvände från skada stod för det avgörande målet på Carrow Road och skickade laget vidare till åttondelsfinal i Premier League Cup.

Arsenal vidare i Premier League Cup

ons 20 nov 2013 kl 22:42

Arsenals U21 avancerade under tisdagen i Premier League Cup efter seger mot Norwich på bortaplan. Benik Afobe gjorde matchens enda mål på Carrow Road vilket betyder avancemang och spel i åttondelsfinalerna.

Arsenals reserver är sedan starten av säsongen obesegrade och den trenden fortsatte under tisdagskvällen då man klev in i spel i U21 Premier League Cup. Benik Afobe som nyligen återvände till spel efter ett längre skadeuppehåll skulle stå för matchens enda mål. Det kom i den första halvleken som Arsenal förövrigt spelade väldigt bra i. Coach, Steve Gatting valde att ställa upp med ett liknande lag som slog Aston Villa förra veckan och endast tre förändringar gjordes. In i startelvan klev Stefan O´Connor, Gedion Zelalem och Ryo Miyaichi.

Matchen inleddes i ett högt tempo från båda lagen och man kunde direkt se att detta skulle bli en underhållande match. Josh Murphy i hemmalaget testade Matthew Macey med en frispark men Macey räddade bollen på ett bra sätt. I den nittonde minuten levererade Gedion Zelalem en fin genomskärande boll för Jon Toral men hans avslut var av sämre klass och gick högt över.

I den 25:e minuten borde Arsenal ha tagit ledningen. Återigen var det Zelalem som var inblandad när han den här gången klackade fram Toral i en bra yta och spanjoren skickade iväg ett inlägg till Ryo som på ett fint sätt serverade bollen till Afobe som gick på avslut. Hans avslut parrerades iväg på ett bra sätt av Norwich-keepern. Tre minuter senare räddade han återigen ett avslut från Afobe men engelsmannen skulle få sista ordet innan halvtidspausen.

Afobe fick bollen till vänster utanför offensivt straffområde och avancerade framåt. Först försökte han spela en pass i sidled som misslyckades men han fick tag på bollen samtidigt som han passerade två spelare och sedan fick han en dålig touch men som ändå blev lyckad och gick mellan benen på den sista försvararen. Helt plötsligt var han fri med målvakten i straffområdet och satte avslutet på ett distinkt sätt. 1-0 i paus och en bra känsla för Arsenal som skapat betydligt flest målchanser.

Starten av den andra halvleken blev olycklig för Arsenal som tidigt tvingades till dubbla byten. Ryo utgick med en ansiktsskada och tidigare hade då målskytten, Afobe utgått med en skada i baksida lår. Norwich började efter detta även att ta över spelet allt mer och skapade flertalet chanser, främst på hörnor men Arsenal var välorganiserade i försvar och höll tätt.

Med tjugo minuter kvar av matchen blev Norwich nästan bjudna på en kvittering då O´Connor stod som sista man och växlade passningar med Macey i målet. Båda höll sig nog lite väl lugna och Norwichs, Jamar Loza kom emellan och lyckades bryta. Turligt nog så var hans förstatouch dålig och Macey var påpasslig och fick undan bollen.

Två minuter senare hade Isaac Hayden Arsenals bästa läge i den andra halvleken. Han gick på ett avslut från distans och bollen smet strax utanför den bortre stolpen. Spelet under den sista kvarten av matchen var oerhört svängigt och The Gunners har Matt Macey i målet att tacka att man klarade sig undan förlängningsspel. I den 77:e minuten tog sig Rod Young från Norwich sig igenom och förbi två försvarare innan han gick på ett bra avslutning men tack vare den unga målvakten så var nollan intakt.

Bara sekunder efter det stod han för en fantastisk dubbelräddning och de skickligheterna han visade upp där var av hög klass med tanke på hans ålder. I slutskedet på matchen var Arsenal oerhört nedpressat i banan och när hemmalagets, Jacob murphy skickade in ett skruvat skott mot det bortre hörnet trodde alla på en kvittering och därmed förlängning men Macey stod återigen för en magnifik räddning då han flygandes tippade bollen över ribban.

Det var matchvinnande och när domaren blåste för fulltid var ställningen fortfarande 1-0 to The Arsenal och segern och vidare avancemang var ett faktum. Nu väntar spel i åttondelsfinalen utav Premier League Cup. Men innan det är det fullt fokus på ligaspelet och härnäst väntar North London Derby för U18 på lördag, spel i UEFA Youth League mot Marseille på måndag och Sunderland i U21-serien på måndagen veckan efter det.

Norwich U21-Arsenal U21 0-1

Mål: 0-1 Benik Afobe (45).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey - Nico Yennaris, Stefan O´Connor, Semi Ajayi, Brandon Ormonde-Ottewill - Emmanuel Frimpong, Isaac Hayden - Ryo Miyaichi (56), Gedion Zelalem, Jon Toral - Benik Afobe (53).

Avbytare: Ryan Huddart, Daniel Boateng, Hector Bllerin (56), Kristoffer Olsson, Chuba Akpom (53).