Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Raage gjorde mål när U18-laget föll.

Tung derbyförlust för U18

sön 24 nov 2013 kl 21:22

Arsenal U18 besökte under lördagen Tottenhams träningsanläggning för spel i ett hett derby. Det skulle bli förlust med hela 4-2 för The Gunners men svenske, Jamaal Raage blev målskytt för tredje gången i klubben.

U18-laget i Arsenal har inte vunnit en enda match hittills denna säsong. Det är ett fruktansvärt facit och under lördagen skulle tolfte raka matchen utan seger komma. Carl Laraman och övriga tränarstaben valde att vila flertalet spelare inför den viktiga matchen i UEFA Youth League mot Marseille på måndag. Bland annat Chuba Akpom, Tafari Moore och Ainsley Maitland-Niles. Ett derby mot Spurs är alltid viktigt att vinna oavsett nivå så att matchen mot Marseille kom så tätt in på det här mötet var väldigt olägligt och man skulle straffas hårt på Hotspurs träningsanläggning.

Det var hemmalaget som öppnade starkast och man satte direkt sin prägel på matchen. Man skapade flertalet lägen och tryckte ner Arsenal i banan som endast skapade ett nämnvärt läge under den första halvtimman och det genom Dan Crowley. Tottenham skulle även rättvist öppna målskyttet i matchen i den trettionde minuten. Daniel Akindayini fick läget från distans och valde att gå på avslut, ett avslut som var av klass och satt i nät. 2-0 skulle komma endast fem minuter senare och det genom William Miller. Inledningen på matchen var katastrofal av Arsenal men i den 39:e minuten nådde Jack Jebb högst på en höjdboll och nickade in sitt första mål för säsongen och reduceringen var ett faktum.

Efter pausen skulle dock Tottenhams dominans fortsätta och det dröjde inte länge innan 3-1 kom och det genom Cameron Carter-Vickers som retfullt enkelt satte bollen i nät bakom Matthew Macey. Man fortsatte sedan att pressa Arsenal och skapade lägen på löpande band. I den 63:e minuten skulle man även punktera matchen då William Miller gjorde sitt andra mål för dagen. Trots detta skulle matchen ändå sluta med en väldigt positiv detalj sett med svenska ögon. Jamaal Raage, som värvades till Arsenal från Brommapojkarna i somras, skulle bli målskytt i den 90:e minuten då han avslutade på ett fint sätt efter att ha blivit serverad av Dan Crowley. Strax efter målet blåste domaren för fulltid och en förlust med 4-2 var ett faktum.

Undertecknad har varit i kontakt med den svenske målskytten efter matchen och fått en kort kommentar om målet och matchen i övrigt. - Självklart är det alltid lika kul att göra mål. Tror att detta var mitt tredje mål för klubben om man inte räknar med matcherna under försäsongen. Sen är det ju såklart synd att målet kommer i det skedet som det gör men det var en svår match. Man måste ändå erkänna att de är ett bra lag och vi gör det lätt för de då vi bjuder på flera mål efter individuella misstag. .

Nu väntar alltså spel mot Marseille i UEFA Youth League under måndagen vilket är en viktig match om man vill ta sig vidare från gruppen. Efter det är det West Bromwich som står för motståndet i U18-serien på lördag.

Tottenham Hotspurs U18-Arsenal U18 4-2

Mål: 1-0 Akindayini (30), 2-0 Miller (35), 2-1 Jebb (39), 3-1 Carter-Vickers (50), 4-1 Miller (63), 4-2 Raage (90).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey - Chiori Johnson, Alfred Mugabo, Leander Siemann, Arinse Uade - Renny Smith, Jack Jebb - Tarum Dawkins (15), Dan Crowley, Alex Iwobi - Stephy Mavididi (15).

Avbytare: Corey Addai, Marc Bola, Christopher Willock, Jamaal Raage (15), Kaylen Hinds (15).