Medlemmar: 6074 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det lär inte bli nåt lån den här gången för Henry.

Wenger: Henry tränar bra

tis 26 nov 2013 kl 12:39

Arsenals bäste målskytt genom tiderna, Thierry Henry, är tillbaks på London Colney. För två år sedan ledde det till att han under en kort period blev inlånad av klubben. Det är, enligt Wenger, inte aktuellt den här gången.

Thierry Henry är med sina 228 mål på 377 matcher den bäste målskytten i klubbens historia. Merparten av målen kom under perioden 1999-2007 innan fransmannen lämnade Arsenal för Barcelona. Anfallaren, som numera tillhör New York Red Bulls, skulle dock återvända till klubben en kort period i början av 2012. Där hann han med att avgöra i comebacken mot Leeds och ge Arsenal tre poäng med ett övertidsmål mot Sunderland.

Den amerikanska ligan MLS har nu uppehåll, vilket gör att Thierry Henry än en gång tränar med Arsenal. Den här gången kommer det dock inte bli aktuellt med en inlåning, enligt Arsene Wenger.
- Han gillar att komma tillbaks till Arsenal för att träna. Han är här för att ha kul och hålla sig i form. Oftast tränar han inte ens med A-laget, han endast är här för att jobba med sin fysik. Men han smälter in bra i gruppen och när vi har plats på träningen bjuder vi in honom för att vara med.

Det verkar med andra ord som om Henrys målrekord inte kommer att utökas ytterligare. Inte heller verkar det som om han kommer att ha någon ledarroll i klubben, i alla fall inte än.
- För tillfället är Henry här för att träna. Vi har en tillräckligt stor och kompetent ledarstab för att uppnå våra mål. Thierry är en spelare, en dag kommer det att vara annorlunda men just nu är han ingen tränare.