Medlemmar: 8063 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mertesacker är på gång med nytt kontrakt.

Mertesacker nära nytt kontrakt?

tor 28 nov 2013 kl 11:45

Arsenals tyske mittback har imponerat under 2013. Så pass mycket att klubbens kapten, Thomas Vermaelen, hålls utanför startelvan. Nu inleder tysken förhandlingar om ett nytt kontrakt trots att han har ett och ett halvt år kvar på det nuvarande.

Per Mertesacker anlände under transferfönstrets allra sista dag för två och ett halvt år sedan. Efter en tuff inledning har tysken rest sig på ett imponerande sätt. Han har sedan i våras varit given i startelvan och tillsammans med Laurent Koscielny bildat ett av ligans stabilaste mittbackspar. Trots att tyskens nuvarande kontrakt inte går ut förrän sommaren 2015 vill klubben redan nu förlänga 29-åingens kontrakt. Något mittbacken själv är väldigt glad över.
- Jag är väldigt nöjd med klubben, speciellt efter att jag hade ett jobbigt första år här, det var en tuff utmaning. Men tränaren har alltid litat på mig, så jag tror att kontraktserbjudandet är en belöning, eftersom jag har ett och ett halvt år kvar på mitt kontrakt.

Mittbacken är i strålande form och mycket nöjd med tillvaron i Arsenal. Men han är också väldigt tacksam att han gavs tid att växa in i laget när det gick sämre för honom.
- Jag missade hela försäsongen min första säsong här och jag var tvungen att gå in och spela direkt. Det tog tid att anpassa sig till nivån här. Men tränaren litade på mig. Han sa till mig ”du är tillräckligt intelligent att hantera problem”.

Mertesacker betonar att han är väldigt nöjd med situationen i klubben men säger samtidigt att det inte är bråttom att lösa kontraktsfrågan.
- Det är inte någon stress att lösa detta men det verkar som om folk är nöjda med mig. Jag är nöjd med situationen.