Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Mathieu Flamini, Olivier Giroud och Nacho Monreal jubla ikväll igen

Inför: Arsenal v Hull

ons 4 dec 2013 kl 16:10

Arsenal hoppas fortsätta sin fina form när Hull City Tigers gästar Emirates på onsdagskvällen för att återigen försöka skrälla mot ett topplag.

Nykomlingen Hull City Tigers, som laget numera heter, stod för en jätteskräll när de besegrade Liverpool med 3-1 i lördags. Nu väntar ytterligare ett tufft möte för ett av säsongens överraskningslag, som lär komma fyllda med självförtroende inför drabbningen på Emirates.

Hull har haft en behaglig resa på säsongen så här långt, men det var först i lördags som nykomlingen fick de allra största rubrikerna. Efter den oväntade segern över Liverpool avancerade Hull till en 10:e plats i ligan och har nu, trots långt kvar på säsongen, skaffat sig ett försprång ner till botten, där dem tippats hålla till. Med nyförvärv som Tom Huddlestone, Jake Livermore (lån) och Danny Graham (lån) har truppen fått in lite mer erfarenhet.

Trots segern mot Liverpool är det inte något formtoppat Hull som beger sig mot huvudstaden. Bara två segrar de senaste sex matcherna för Steve Bruce mannar, detta trots ett relativt behagligt spelschema. Är det något som inte fungerat för Hull så är det jämnheten. Matchen innan den fina insatsen mot Liverpool förlorade man hemma mot Crystal Palace. Det är också ett väldigt bortasvagt Hull som bara tagit tre av sina totalt 17 poäng på bortaplan.

Tittar vi på Arsenal så går det mesta, om inte allt, rätt för Gunners. Efter 3-0 borta mot Cardiff i lördags har serieledaren ett ypperligt läge att återigen rycka lite i toppen, och det går inte att bortse från att Arsenal går in i matchen som stora favoriter.

Arsenal går inte bara in i matchen som favoriter, utan också med en nolla i sina två senaste ligamatcher. Kan Arsenal fortsätta med sitt starka försvar- och målvaktsspel ska inte ett lag som Hull ha någon chans borta mot Arsenal.

Ett ljusnande skadeläge och intensivt spelschema kan göra att Wenger väljer att vila några nyckelspelare då tuffa matcher mot Everton, Napoli, Man City och Chelsea väntar innan det är jul för Gunners. Trots det lär Arsenal ta hand om taktpinnen från start och föra matchen utan problem. Hull är dock inget lag som kastar in handduken direkt utan räkna med en kamp utan dess like från bortalaget som vill göra om bedriften i lördags mot Liverpool.
Come on you Gunners!

Statistik

  • Arsenal har inte släppt in ett mål sedan 19:e oktober 2013 när Per Mertesacker varit på planen.
  • Hull har bara vunnit 1 av de senaste 30 matcherna på bortaplan i Premier League.
  • Arsenal har vunnit 8 av de senaste 9 matcherna mot Hull.
  • Arsenal har endast förlorat 1 av de senaste 15 matcherna på Emirates Stadium.

Skador

Hull: Stephen Quinn, Paul McShane och Sone Aluko missar alla matchen mot Arsenal samtidigt som Curtis Davies är avstängd och inte kommer till spel.

Arsenal: Podolski är bara någon vecka ifrån comeback men är inte spelklar tills den här matchen. Den senaste att läggas till på skadelistan är Bacary Sagna som missar matchen mot Hull, men ska enligt Wenger vara tillbaka redan mot Everton på lördag. Sanogo, Oxlade-Chamberlain och Diaby är skadade sen tidigare.

Troliga startelvor

Hull
Allan McGregor
Abdoulaye Faye - Alex Bruce - Maynor Figueroa
Jake Livermore
Ahmed Elmohamady - Tom Huddlestone - David Meyler - Tom Brady
Robert Koren - Yannick Sagbo

Arsenal:
Wojciech Szczesny
Carl Jenkinson - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Nacho Monreal
Aaron Ramsey - Mathieu Flamini
Theo Walcott - Tomas Rosicky - Santi Cazorla
Olivier Giroud