Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta vill att Arsenal bibehåller den goda formen.

Arteta: ”Julperioden blir viktig”

fre 6 dec 2013 kl 12:33

Arsenals vicekapten Mikel Arteta säger att lagets självförtroende är på topp, men han är också medveten om att den närmsta perioden är väldigt viktig. - Vi ligger bra till men julperioden kommer bli väldigt viktig.

ARSENALS JUL- OCH NYÅRSMATCHER

23/12 Arsenal v Chelsea
26/12 West Ham v Arsenal
28/12 Newcastle v Arsenal
1/1 Arsenal v Cardiff

Arsenal har överraskat många och leder ligan med fyra poäng en dryg tredjedel in på säsongen. Dessutom har man goda möjligheter att avancera från den Champions League-grupp som benämnts ”dödens grupp” nästa vecka. Trots den fina formen och ligaledning är det fortfarande många som tvivlar på att Arsenal kan gå hela vägen och vinna sin första ligatitel på tio år. Arteta är dock självsäker och menar att laget har kvalité att lyfta bucklan i maj.
- Spelar det någon roll att vi inte har erfarenheten att vinna? Nej, inte så länge du har kvalitén, ambitionen och den sammanhållningen i truppen som vi har. Jag tycker vi är i en bra position för att vinna.

Mikel Arteta, som gör sin tredje säsong i klubben, jämför den här säsongen med tidigare år.
- Vid den här perioden har vi tidigare varit tio-tolv poäng efter det ledande laget, nu ligger vi i topp. Det är såklart en stor skillnad. Självförtroendet och atmosfären är annorlunda och vi vill hålla i det. Vi vill ligga där vi ligger men vi vet också att julperioden kommer att bli väldigt viktig för oss.