Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Under söndagskvällen kommer Everton på besök till Emirates Stadium och Arsenal kan räkna med en väldigt tuff match.

Inför: Arsenal-Everton

lör 7 dec 2013 kl 22:44

Efter två viktiga men relativt enkla segrar mot Cardiff och Hull är det nu dags att gå in i en period med många matcher med tufft motstånd. Vi inleder med formstarka Everton hemma på Emirates Stadium på söndag.

Det är svårt att inte njuta av livet just nu om man är Gooner. Arsenal leder ligan med fyra poäng framför Chelsea och de andra storlagen ser ut att tappa poäng titt som tätt mellan omgångarna. En utav de mest omtalade "skrällarna" kom i förra omgången då helgens motståndare, Everton slog Manchester United borta på Old Trafford med 1-0. Detta var en oerhört speciell match då det var första gången som David Moyes ställdes mot sitt gamla lag i sin nuvarande roll som huvudtränare för United. Ironiskt nog blev det alltså förlust och hånet mot honom visste inga gränser på sociala medier.

Samtidigt så besegrade Arsenal ett svagt Hull hemma på Emirates Stadium efter mål från Nicklas Bendtner och Mesut Özil. Laget är som vi alla vet inne i en fantastisk period just nu och när man i onsdags visar att man kan gå runt på flera spelare men ändå vinna säkert, så ser man att klubben och den trupp som man har verkligen är med i racet på allvar i år. Till helgens match så förväntas man återigen ställa upp med det starkaste laget och då med ett antal utvilade spelare.

Mötet med Everton på söndag är startskottet för en oerhört tuff period fram till jul. Redan på onsdag väntar sedan bortamatch mot Napoli i sista matchen av gruppspelet i Champions League, efter det reser man till Manchester för match mot City och i omgången efter det väntar Chelsea på hemmaplan dagen innan julafton. Det gäller att fortsätta hålla i den formen som många utav spelarna har i laget just nu samtidigt som alla får vara skadefria. Säsongen är lång och det är mycket kvar att spela om och det är de bästa lagen som klarar sig igenom de här tuffa perioderna med flest poäng som tar hem allt i slutändan.

För Everton blir söndagens match den sista i en väldigt tuff period för dem. Den inleddes med ett Merseysidederby mot Liverpool den 23:e november vilket slutade 3-3 efter en väldigt händelserik tillställning. Efter det besegrade man Stoke på hemmaplan enkelt med 4-0 innan man reste till Old Trafford och tog den där otroliga segern. För att laget ska fortsätta och vara med att konkurrera om spel i Europa och även att vara bäst i staden så gäller det att man fortsätter att vinna. Det siktar Martinez mannar på att göra redan på söndag, precis som vanligt kommer man säkerligen att gå in i den här matchen utan respekt och bara köra sitt egna spel och gå för seger.

Söndagens match på Emirates Stadium kommer alltså bli oerhört intressant då det är två lag som har mycket att spela för samtidigt som båda går in i drabbningen med stort självförtroende. Denna match kan verkligen rankas som ett toppmöte då Everton placerar sig på en femte plats, endast sju poäng bakom Arsenal. Klarar The Gunners av att besegra gästerna från Liverpool så är man sju poäng före Chelsea och hela femton poäng före Manchester United.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Arsenal är obesegrade i sina tolv senaste möten med Everton i Premier League (åtta vinster, fyra oavgjorda).
  • Senast The Toffees vann en bortamatch mot Arsenal var 1996 på Highbury. Detta var nio månader innan Arsene Wenger anlände till klubben.
  • The Gunners har hållit nollan i sex utav sina sju senaste matcher. Den enda matchen utav de som man inte hållit nollan i var 1-0 förlusten borta mot Manchester United.
  • Arsenal är det laget i ligan som har bäst form på de sex senaste matcherna med fem vinster och en oavgjord.

Skador

Arsenal: Bacary Sagna har inte hunnit återhämta sig tillräckligt från sin skada i baksida lår. Lukas Podolski är igång och tränar men har inte nått upp till matchform än så han kommer inte att spela på söndag. Sedan tidigare finns redan Ryo Miyaichi (baksidan), Yaya Sanogo (ryggen), Alex Oxlade-Chamberlain (knä), Abou Diaby (knä)

Everton: Gästernas skadelista ser betydligt bättre ut då man endast har tre spelare där. Det är Baines som är fotskadad och Kone samt Gibson som båda har knäskador.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny
Carl Jenkinson - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mikel Arteta – Jack Wilshere
Santi Cazorla – Aaron Ramsey – Mesut Özil
Olivier Giroud

Everton: Tim Howard
Sylvain Distin – Seamus Coleman – Phil Jagielka – Bryan Oviedo
Gareth Barry – Ross Barkley
James McCarthy – Kevin Mirallas – Steven Pienaar
Romelu Lukaku