Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Crowley nätade när Arsenal gick vidare i FA Youth Cup.

Arsenal vidare i FA Youth Cup

lör 7 dec 2013 kl 22:41

Arsenals ungdomar besegrade under fredagen Torquay med 5-0 i FA Youth Cup. Detta betyder att man avancerar till den fjärde omgången i turneringen.

När Arsenals U18-lag i fredags entrade FA Youth Cup så var det med ett starkt lag. Bland annat startade Chuba Akpom, Brandon Ormonde-Ottewill och Gedion Zelalem som alla är startspelare i U21 vanligtvis. Detta starka lag skulle ta tag i taktpinnen direkt i matchen och pressade ner gästande, Torquay. 

Redan tidigt i matchen borde man ha tagit ledningen. Danny Crowley hittade yta på högerkanten och svepte in ett fint inlägg till Ainsley Maitland-Niles som stod omarkerad centralt i boxen. Tyvärr var hans nick inte av bästa kvalité och gick strax utanför. Istället skulle öppningsmålet för Arsenal komma efter en kvarts spel och då fick Maitland-Niles revanschera sig. Han fick bollen strax utanför straffområdet och tog sig förbi två försvarare innan han avslutade med kraft i det bortre hörnet.

Arsenals ungdomar fortsatte sedan att trumma på och både 2-0 och 3-0 skulle komma relativt snart. Glen Kamara tog sig igenom och spelade snett inåt bakåt till Alex iwobi som enkelt kunde rulla in lagets andra mål för kvällen. Tio minuter senare gjorde Danny Crowley det tredje då han lurade en försvarare totalt innan han avslutade på ett snyggt sett med ett lågt avslut i nät. Crowley hade även ett bra frisparksförsök strax innan paus men Lavercombe i Torquay-målet stod för en bra räddning.

I den andra halvleken fortsatte Arsenal att dominera spelet och inbytte, Austin Lipman hade ett skott i stolpen i den 54:e minuten. Dock skulle kvällens fjärde mål för laget komma bara sekunder senare då Iwobi fick yta att driva in i straffområdet och väl inne där avslutade han på ett behärskat sätt och 4-0 var ett faktum. 5-0 kom med arton minuter kvar av matchen och gjordes utav Jack jebb på nick efter ett fint inlägg av Chuba Akpom.

Detta var ett styrkebesked från Arsenals ungdomar som tidigare i veckan åkte på en tung förlust mot Sunderland i U21-serien. Nu är det bara att blicka framåt mot nästa veckas resa till Neapel för flera utav dessa spelare. Napoli väntar i sista matchen utav gruppspelet i UEFA Youth League och det gäller att få med sig ett bra resultat för att vara säkra på vidare avancemang.

Arsenal-Torquay 5-0

Mål: 1-0 Maitland-Niles (15), 2-0 Iwobi (23), 3-0 Crowley (33), 4-0 Iwobi (55), 5-0 Jebb (72).

Så spelade Arsenal:

Josh Vickers - Tafari Moore, Stefan O´Connor (83), Leander Siemann, Brandon Ormonde-Ottewill - Glen Kamara, Gedion Zelalem - Ainsley Maitland-Niles (46), Dan Crowley, Alex Iwobi (64) - Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Alfred Mugabo (83), Arinse Uade, Jack Jebb (64), Austin Lipman (46).