Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Eisfeld blev målskytt för Arsenal U21 när man under fredagen lirade årets sista match i U21-serien mot Manchester United.

Kryss för U21 i årets sista match

lör 21 dec 2013 kl 17:56

Helgens ungdomsmatcher inleddes med att U21 kryssade mot Manchester United på Boreham Wood. Gästerna från norr fick en tidig ledning i matchen men Thomas Eisfeld kvitterade i mitten på andra halvlek.

Under denna helg spelas de sista ungdomsmatcherna för 2014. Det har varit ett händelserikt år för Arsenals yngre generationer som bland annat toppades med framgångarna i NextGen Series i våras där man slutade på en fjärdeplats efter en jobbig förlust i semifinalen mot Chelsea. Under året har även flertalet unga spelare fått gå upp och träna med A-laget samtidigt som både Serge Gnabry och Gedion Zelalem blivit uppflyttade permanent. Vårt svenske framtidshopp, Kristoffer Olsson har även fått göra tävlingsdebut under Arsene Wenger när ahn byttes in i Ligacup-mötet med West Bromwich. Både Olsson och Zelalem var inblandade i fredagens U21-match mot Manchester United på Boreham Wood.

De och övriga spelare i laget inledde matchen på ett energifullt sätt men på grund utav individuella misstag efter tio minuters spel så skulle man hamna i underläge. Brandon Ormonde-Ottewill blev bortgjord på sin vänsterkant utav Larnell Cole i United. Cole blev i sin tur nedgjord utav Isaac Hayden inne i boxen och domaren hade inget annat val än att blåsa för straff. Anfallaren tog själv hand om starffen och satte den säkert bakom Matt Macey. Responsen från Arsenal var dock bra och man satte en direkt press mot offensivt straffområde och skapade flertalet hörnor på löpande band. Efter en kvarts spel stod Akpom för en fin prestation då han fick en boll serverad på bröstet utav Hayden, vilken han kontrollerade och sedan avslutade på volley. Skottet smet dock strax utanför stolpen. Laget fortsatte trumma på och den engelska anfallaren skulle få halvlekens sista riktigt bra chans för Arsenal också. Tafari Moore tog sig upp längs högerkanten och svepte därifrån in ett inlägg till Akpomsom inte riktigt lyckades få träff med skallen och bollen gick förbi målet.

Den andra halvleken inleddes med ganska tråkigt och chansfattigt spel men efter 58 minuters spel skulle kvitteringen komma för The Gunners. Precis som så många gånger förut satte gick Tafari Moore iväg på en offensiv löpning från sin högerbacksposition och hann upp bollen strax innan den gick ut för kortlinjen. Därifrån tryckte han in ett lågt inlägg mot centrala straffområdet där Thomas Eisfeld kom framstörtandes och tryckte in kvitteringen bakom United-keepern. Efter detta skulle dock gästerna från Manchester komma in i en bra period i matchen och satte press mot Arsenals backlinje. För dagen stod dock backfyran upp bra och man täckte av skott eller lät gästerna skjuta från dåliga vinklar. Den sista forceringen i matchen stod dock The Gunners för. Kristoffer Olsson svepte in ett inlägg till Semi Ajayi som dock misstajmade sitt upphopp och bollen gick förbi men i matchens absolut sista minut kom en ännu bätter möjlighet. Jon Torals skott räddades med en fotparad på mållinjen innan returskottet från Eisfeld gick i stolpen och ut till inspark.

Matchen skulle sluta med ett likaresultat, 1-1 och ser man till den totala matchbilden var det kanske ett rättvist resultat. Nu väntar ett kortare juluppehåll för spelarna innan de återigen går in i matchspel den 3:e januari mot Fulham i U21 Cup.

Arsenal - Manchester United 1-1

Mål: 0-1 Cole (10), 1-1 Eisfeld (58).

Så spelade Arsenal:

Matt Macey - Tafari Moore, Semi Ajayi, Isaac Hayden, Brandon Ormonde-Ottewill - Kristoffer Olsson, Gedion Zelalem - Ryo, Thomas Eisfeld, Chuba Akpom - Benik Afobe (72).

Avbytare: Deyan Iliev, Stefan O´Connor, Jon Toral (72), Ainsley Maitland-Niles, Glen Kamara.