Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Theo Walcott fick återigen chansen från start men han och resterande laget lyckades baar få med sig en poäng från mötet med Chelsea.

Delad pott i hett Londonderby

tis 24 dec 2013 kl 01:23

Chelsea besökte Emirates Stadium för en match som betydde så oerhört mycket för båda lagen. En seger hade varit en enorm boost men det slutade i en mållös drabbning som var av dålig kvalité och fult spel.

Efter ett kortare speluppehåll var Arsenal tillbaka i matchspel mot Chelsea dagen innan självaste julafton. Det fanns stora förväntningar på att matchen skulle bjuda på briljerande spel, mycket mål och stor underhållning överlag men det skulle visa sig bli i princip helt tvärtom.

Första halvlek

Matchens inledning speglades mycket i de väderförhållande som matchen spelades i. Det har rådit totalt storm i London och planen var riktigt blöt och tungsprungen även om planskötarna hade gjort ett bra jobb med att hålla den i skick. Under dagen inför matchen gick det faktiskt ett fåtal rykten om att matchen eventuellt skulle ställas in men så blev alltså inte fallet. Spelet i början var alltså väldigt tufft och bestod av många felpassningar. Det märktes att båda lagen påverkades av kanske framförallt matchens betydelse men även spelmöjligheterna på gräsytan. Lägg till det att spelet var relativt försiktigt under de första tjugo minutrarna och ni förstår snart att det inte var någon glamour över matchen. Arsenal var dock det laget som började matchen med mest energi och vilja att gå framåt. Framförallt kom Arsenals anfall från kanterna där Kieran Gibbs och Bacary Sagna fyllde på flitigt från sina ytterbackspositioner.

Det första och matchens som helhet farligaste läge kom i den 32:a minuten men det för Chelsea. Eden Hazard och Frank Lampard stod för ett fint väggspel som avslutades med att den sistnämnde gick på ett volley skott som tog i ribbans underkant och gick ut. Efter det rådde det mindre panik i Arsenal-försvaret då Chelsea trummade på och fyllde på med folk från alla håll och kanter. Per Mertesacker stod för en fin block på ett inlägg från Hazard och strax därefter lyckades man få ut bollen från boxen. Theo Walcott blev några minuter efter det nedgjord i straffområdet utav Willian. På reprisbilderna kunde man se att det var kontakt mellan de två spelarnas fötter men kan ändå diskuteras om domaren, Mike Dean skulle blåst straff där. Hur som helst så gick man ut till pausvila med ett mållöst resultat och det var rättvist om man ser till den totala matchbilden.

Andra halvlek

Den första halvleken var lite stängd och man fick känslan av att ingen riktigt ville göra bort sig. I starten utav den andra halvleken märktes det att båda lagen bestämt sig för att gå för segern. Samtidigt hade även lagen börjat vänja sig vid underlaget och anpassat sig efter det. Båda lagen började skapa lägen men precis som tidigare så saknades det kvalité i sista passningarna och avsluten. Tomas Rosicky fick se sitt avslut blockas och Frank Lampards skott från distans räddades utav Szczesny. José Mourinho började här att göra byten och förändringar i laget, in kom Oscar och André Schürrle. Wenger däremot valde att hålla sig till samma spelare under hela matchen och det återstår att se hur bra de lyckas återhämta sig till matchen mot West Ham som spelas redan på annandagen.

Med fjorton minuter kvar att spela kom kanske Arsenals bästa läge i matchen. Rosicky passade till Aaron Ramsey som lyfte en fin boll till Giroud som placerat sig till höger i straffområdet. Fransmannen gick på ett direktavslut från en snäv vinkel och med en utrusande Cech emot sig, vilket resulterade i att bollen gick i utsidan av nätet. Bara fem minuter senare skulle dock ett till bra läge dyka upp och även denna gången var fransmannen framme och försökte få in bollen i nät. Kieran Gibbs tryckte in ett lågt inlägg från vänster men Girouds avslut blockades gick ut till hörna. Hörnan var precis som så många andra under matchen helt resultatlös. Det enda utav nämnvärde som skapades efter det var en halvfarlig nick från Thomas Vermaelen men det dröjde inte länge tills Mike Dean blåste för full tid i detta fysiska derbymöte.