Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal är tillbaka på vinnarspåret igen efter fyra matcher utan seger.

Wenger nöjd med derbysegern

fre 27 dec 2013 kl 16:16

Wenger mötte media efter 3-1-vinsten borta mot lokalrivalerna West Ham på Boxing day

Om lagets prestation:
- Jag är väldigt lättad över att vi lyckades vinna eftersom jag tyckte att vi kontrollerade större delen av matchen. Vi hade en tuff period i matchen där West Ham lyckades göra 1-0 och hade chans på att utöka ledningen också. Det gjorde att vi vaknade till liv och började skapa chanser. Vi hade svårt att förvalta dem men till slut tycker jag att vi vann rättvist.

Om han var orolig eller trygg efter 1-0:
- Jag har alltid tillit till att mina spelare ska klara av det men det är klart man är orolig. Det är så det här spelet fungerar, man oroar sig när det inte går som man hade tänkt sig från början men jag är stolta över spelarna att de lyckades vända det här till vinst. De är väl fokuserade och väl organiserade, men fotboll är fotboll.

Om mängden av chanser i första halvlek:
- Det är ju såklart positivt att vi skapar mycket chanser, det är mindre positivt att vi inte lyckas förvalta några av dem till mål. Det är ju det det går ut på. Vi förtjänade nästan att få ett 1-0 underläge och det var det som gjorde att vi vaknade till liv. Det var bara att minimera misstagen i försvarsspelet och lyckas studsa tillbaka i matchen så snabbt som möjligt. Och vi lyckades.

Om West Hams chanser i andra halvlek:
- Det kändes som att vi hamnade i ett litet chocktillstånd eftersom vi kände att vi borde ha lett matchen med 2 eller 3 mål. Vi var tvungna att spela mer på chans och det genererade till att dem fick fler chanser på kontring och liknande.

Om Aaron Ramseys skada:
- Det är nog tyvärr ganska allvarligt. Det såg ut som en sträckning i låret. Jag vet inte ännu hur allvarligt det är men hans julperiod är med all sannolikhet över. Lite synd också men tanke på att det var hans födelsedag.

Om Podolskis inhopp:
- När han kom in hade vi två riktiga wingers och det fick en stor förändring i vårt spel där vi spelade brett i vårt anfallsspel och det hade West Ham problem med att hantera.

Om vad Podolski kan betyda för laget:
- Han har varit borta fyra månader utan att spela en enda match. Jag försöker försiktigt matcha in honom så han kommer upp i matchtempo.
Har man varit borta så länge ska man inte stressa fram med något. Han har visat en stor påverkan på laget redan eftersom han både göra mål och assistera till mål. På planen hade vi Podolski, Cazorla, Walcott, Giroud och Özil inne samtidigt och det gör oss lite sårbara men vi måste våga satsa framåt för att vinna.

Om hans lag fick en del frågetecken uträtade:
- Det tycker jag. Hade vi inte vunnit hade vi fått en massa frågor ställda om vårt spel, formen och likande. Detta var en sortens match där många var frågade om hur vi låg till egentligen. De fick svar på tal och att vi är ännu att räkna med. Hade vi förlorat hade det varit jobbigare.

Om att bevisa att Arsenal fortfarande är med i titelracet:
- Vi är fortfarande med. Nu har vi en spännande match på söndag borta mot Newcastle. De är i bra form nu och fulla av självförtroende så de kommer göra det svårt för oss. Vi är koncentrerade till max och vill såklart göra bra ifrån oss också. Jag tycker vi har en tuff period nu men det beror ju på vårt spelschema. Jag tycker att det var fasansfullt men vi ska visa att vi är att räkna med hela vägen.

Om drivkraften från detta resultat:
- När man inte vinner på fyra matcher så smyger det in en liten osäkerhet i truppen och det gäller att få upp självförtroendet och studsa tillbaka
snabbt och börja vinna matcher. Nu vann vi idag och blickar framåt.