Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tufft möte mellan Newcastle och Arsenal väntar

Inför: Newcastle v Arsenal

sön 29 dec 2013 kl 12:39

Arsenal åker till St James' Park i Newcastle för att spela sin sista match för kalenderåret 2013. Laget tar sig an ett formstarkt Newcastle, som avancerat till en sjätte plats i ligan.

Arsenal spelar sin sista match för kalenderåret 2013 i nordöstra England, närmare bestämt Newcastle. Laget gästar The Toon på St James' Park. Ett Newcastle som visat fin form på hemmaplan under hela säsongen.
Arsenal kommer dit med en viktig vinst i derbyt mot West Ham under Boxing Day. Trots att man låg under med 1-0 så kunde laget vända, tack vare två mål av Walcott och ett av återvändaren Podolski. Den tunga avbräcken från matchen var när höstens man, Aaron Ramsey, fick kliva av plan. Enligt engelska tidningen The Guardien, så kommer Aaron vara borta i ca en månad.

De glädjande nyheterna stod Podolski och Walcott för. Walcott, som spelat de senaste tre matcherna, lade till ytligare två mål till sitt målkonto. Han har nu gjort fyra mål på de senaste tre matcherna. Podolski, som varit borta de senaste 14 matcherna, stod för ett lysande inhopp när han skadade Ramsey fick kliva av. Han assisterade först till Walcotts andra mål, och gjorde sedan själv det tredje och sista målet i matchen.
Arsenal har under de 37 ligamatcher som spelats under 2013 samlat ihop 79 poäng, dock är det just den här resan till St James' Park som är en av de tuffaste och en av de längsta. Laget säkrade Champions League platsen på samma arena i sista matchen förra gången, men då hade inte Newcastle mycket att spela för.

Newcastle har vunnit sju av sina nio matcher under november och december. Bland annat mot båda Chelsea och Manchester United. En vinst mot Arsenal hade varit grädden på nosen för The Toon, som i sådana fall hade seglat upp till en Champions League-plats. På Boxing Day ställdes dom mot Stoke. Laget dundrade in fem mål och har där med gjort åtta mål på de senaste två matcherna. Newcastle förväntar sig en tuff match när ligans bästa bortalag kommer på besök.
Om Newcastle vinner mot Arsenal så kommer laget segla upp till en fin tredje plats, med en match mer spelad än Liverpool och Everton. The Toon har dock inget bra facit mot Arsenal. De har förlorat de senaste tre matcherna och har släppt in 10 mål under dom. Mycket tack vare 7-3 matchen förra året, där Walcott gjorde ett hattrick.
COYG!

Statistik:

* Arsenal har endast förlorat en av de senaste tio matcherna på St James' Park
* Newcastle har inte förlorat en match på hemmaplan sedan 21 september 2013 (2-3 mot Hull)

Skador:

Arsenal Aaron Ramsey är borta i ca en månad. Både Koscielny och Rosicky är osäkra inför matchen. Sedan tidigare är Sanogo, Chamberlain och Diaby borta
Newcastle Gutierrez är borta för Newcastle med en ljumskskada. Även backen Taylor är borta från matchen med en knäskada

Startelvor:

Arsenal
Wojciech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Thomas Vermaelen - Kieran Gibbs
Jack Wilshere - Mikel Arteta
Theo Walcott - Santi Cazorla - Lukas Podolski
Olivier Giroud

Newcastle
Tim Krul
Mathieu Debuchy - Mike Williamson - Fabricio Coloccini - Davide Santon
Moussa Sissoko - Vurnon Anita - Yohan Cabaye
Hatem Ben Arfa - Loic Remy - Yoan Gouffran